Robbie Williams, live from Tallinn

1456k8ne0r6k3ek15hu8c6w878_2

Na drie maand touren zit de “Take The Crown Stadium Tour” er bijna op. De eerste solo-tour  in zeven jaar waar menig Robbie-fan naar uitgekeken heeft.

Om een mooi einde aan de tour te breiden, en vooral omdat de opname van de concertreeks niet in Engeland plaatsvond maar wel in Tallinn (Estland) werd het concert rechtstreeks uitgezonden naar meer dan 750 cinema’s over de wereld.

De vraag die rijst wanneer je zo’n ticket koopt is echter: hoe gedraag je je als cinema-publiek tijdens zo’n concert-registratie? De cinemazaal zat behoorlijk vol (er waren nog maar zo’n 50 plaatsen vrij van de 450) maar de meesten opteerden om het concert gewoon al zitten te beleven. En meezingen was ook een beetje uit de boze. De vrouw naast mij genoot zelfs van een zak chips…. Zo gedraag je je dus blijkbaar tijdens een concert-registratie.

Uiteraard kwamen alle herinneringen van het concert enkele weken terug naar boven. Dat de last in zijn rug ondertussen groter geworden is bleek ook meermaals als je zijn pijnlijke grimassen zag en aan het feit dat hij vaker ging zitten tijdens de rustigere nummers, nadat hij het al kalmer aan deed tijdens up-tempo nummers. Hij wees er ook op dat het concert bijna afgelast zou worden, maar gelukkig vonden ze een wonder dokter voor zijn rug.

Dat het publiek niet alle nummers perfect kon meezingen mocht de sfeer niet drukken, de Esten hadden een feestje te vieren want het was hun re-independance-day, en dat was te zien aan de vele Estse vlaggen en het 75 000 grote  en uitzinnige publiek.

Dichter dan 3 augustus zal ik niet geraken bij Robbie, maar het fijne aan zo’n concert-opname is dat je een overzicht krijgt van alle visuals uit de meest perfecte hoeken. Je hoeft geen enkel element uit de hele show te missen en hebt altijd het perfecte plaatsje.

Ja, ik kijk al uit naar Kerstmis, de roddel gaat dat het concert op DVD zal worden uitgebracht en hij mag hier wel onder de Kerstboom liggen.

Dat Estland zelf ook wat geld over had voor de opnames mocht blijken aan het korte en mooie promo-filmpje aan het begin en tijdens enkele mooie shots van de zee achter het concertterrein.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s