Radio Oorwoud

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.

Dat de Vredefeesten niet alleen om het ballonevenement draait bewijst vooral de zondag van dat weekend. Zo is er ook nog een heuse wereldmarkt met honderden kraampjes van verschillende organisaties, de eerste editie van de Ballonloop en uiteraard ook allerhande (middag)concerten.

Toen het concert van “Radio Oorwoud” aangekondigd werd sprong ik ook een klein gat in de lucht.  Ik heb de opstart van het project gevolgd via Hannelore Bedert haar website. Samen met talloze muzikanten en theatermakers maakte ze een CD voor WWF om jong en oud attent te maken op de massale ontbossing, onze ecologische voetafdruk,… en het effect daarvan op de natuur (en de bewoners van onze natuur).

Het concert gisterenmiddag was fantastisch. Geen kinderachtige benadering én ook geen kinderachtige nummers. Wel een knotsgekke bende onder leiding van de heerlijke, iets wat hyperactieve, Dimitri Leue op het podium. Geen lesjes over de bovenstaande problemen, maar alles mooi verwerkt in leuke nummers waarop er vooral gedanst kan worden.

Dat na afloop van het concert de drummedaris, de gitaarscholver, de basbeer, de painokapi, Fleur en Sean tijd maakten om de cd’s te signeren en zelfs voor een foto maakt het alleen nog geweldiger.

Hannelore is in het echt een even grote madam zoals ze klinkt op haar cd’s! Vrolijk maakte ze tijd om ook mijn exemplaar te signeren, voor een korte babbel (ze herkende me zelfs, wat ik nog geweldig vind!) en een foto. Maar ook Sean, die zelfs nog iets meer aangeklampt werd voor handtekeningen op armen en papiertjes maakte tijd om te signeren, een foto én zelfs een compliment over mijn outfit!

De CD zelf is volledig opgevat als een echte radioshow gepresenteerd door Kristien de Kraanvogel (Tine Embrechts) en Hippoliet het Nijlpaard (Ben Segers). De muziek zelf kent allerhande genres wat er voor zorgt dat de cd ook volwassen genoeg klinkt om niet alleen interessant te zijn voor kinderen. Dat mensen zoals Koen Wauters, Raymond van het Groenewoud, Kommil Foo en zelfs Pieter Embrechts hun stem leenden aan het project maakt het een erg gevarieerde cd die ontzettend aangenaam is om naar te luisteren! Zijn €10 meer dan waard!

Het bijhorende boekje bevat alle teksten van alle nummers (de akkoordschema’s vind je op de Radio Oorwoud website) en is voorzien van magistrale tekeningen van Ellen Cornelis.

En ik was zo blij als een klein kind. Zo snel gaat dat!

Advertenties

Een gedachte over “Radio Oorwoud

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s