Brandweerstappers Quiz

Na enkele maanden van quiz-stilte trokken we er vanavond nog eens op uit, zij het met een team-genoot minder dan normaal, met de Broebeltjes voor de Brandweerstappers Quiz.

De quiz zelf vond plaats in Huize de Meerleer, de zaal waar ik zes jaar geleden zelf de Regenboog-quiz organiseerde. De zaal is ondertussen een beetje aangepast en gemoderniseerd, maar hij was nog even herkenbaar en al heel snel begon het terug te kriebelen om zelf een quiz in elkaar te steken, iets wat ik met hart en ziel deed en ontzettend hard van genoten heb om te doen.

De Brandweerstappers Quiz is opgevat met hetzelfde idee: een plezante avond voor de organisatie én de deelnemers. De regels werden niet doodsaai afgelezen maar kregen we gepresenteerd door een Arabisch figuur die Nederlandse titels meekreeg. En de toon was gezet!

De vragen bevonden zich vooral in de categorie “als we het u zeggen antwoord u “Ohjaaaaa!””. Aangenaam om te quizen dus, aangezien iedereen wel wat antwoord weet. Ook de tafelrondes waren niet extreem moeilijk, want ze aangenaam maakten om op te lossen tussen de gewone rondes door. Ook de speciale ronde was leuk in elkaar gestoken met 3 moeilijkheidsgraden per vraag, hoe moeilijker de vraag hoe meer punten je kon verdienen.

We eindigden 13e van de 25 ploegen, of dus mooi in de middenklasse van de deelnemers. Dat we na ronde 3 tijdelijk op een voorlaatste vraag stonden en dus nog heel mooi gestegen zijn is ook het vermelden waard.

De prijs die ik mee naar huis nam? Een DVD van “The Strangers”. Een horror/thriller-film overigens, en geen filmopname van de gelijknamige Antwerpse band. Maar voor de prijzen doen we het niet, wel voor het plezier dat we hadden.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s