Dimitri Verhulst – De Laatkomer

de-laatkomerdimitri-verhulst-9789025441463-4-1-image

Om zich alsnog te kunnen verzoenen met zijn leven, verlaat Désiré Cordier het pad zoals dat richting graf voor hem was uitgestippeld. Hij neemt wraak op zijn matte, liefdeloze burgermansbestaan door te doen alsof hij dementeert. Zijn gevoel van eigenwaarde, dat door zijn huwelijk was aangetast, wint hij terug als hij op een heuglijke dag, gezond en wel, in een tehuis voor seniele bejaarden wordt geplaatst. Hij belazert de kluit op virtuoze wijze door zich voor te doen als demente en incontinente grijsaard die op zijn einde afstevent. De rol van zijn leven, en die wordt nóg veelbelovender als er opeens een demente jeugdliefde in het tehuis opduikt.

“De Laatkomer” is een grappig boek, niet geniaal, maar het zet wel meerdere keren aan tot het lachen tijdens het lezen. En toch, toch is het op het randje van het beschaafde. Het is soms zelfs lachen met de bejaarde (demente) mensen dat het soms ongemakkelijk lachen wordt. Dat je de humor wel inziet en toch beseft dat er eigenlijk uitgelachen wordt.
Dat het boek nog een invalshoek heeft dat zou kunnen leiden tot een interessant verhaal maakt veel goed in het begin, maar naarmate het boek verder vordert lijkt het verhaal vooral nergens heen te gaan en zich te verliezen in het uitlachen van de demente generatie.

http://www.bookido.be/nl/books/1232059/De%20laatkomer

Advertenties

Een gedachte over “Dimitri Verhulst – De Laatkomer

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s