Start to Cook: Burgersteak

P1040753 - kopie_edited - kopie

Er werd mij al enkele keren naar het recept van deze burgersteak gevraagd. En na al die tijd heb ik dan beslist, jullie krijgen hem! Volledig en voor niks! Jullie hoeven zelfs niet te wachten tot ik ooit een kookboekenreeks begin! Let’s start to cook!

Benodigdheden (voor 1 persoon/2 burgersteaks):

  • 2 vloeren pistolé’s
  • mosterd
  • olijfolie
  • balsamico-azijn
  • sla
  • 1 halve ajuin
  • 1 tomaat
  • 1 steak

Stap voor stap:

  1. Snij de tomaat in sneetjes en versnipper de ajuin
  2. Verwarm een grill-pan met wat olijfolie
  3. Wanneer de grill-pan goed heet is grill je de twee opengesneden pistolé’s (zowel boven en onderkant met de korst naar boven).
  4. Wanneer het binnenste van de pistolé’s krokant gegrild zijn neem je de pistolé’s uit de pan.
  5. Bak de steak 3 minuten langs beide zijden.
  6. Besprenkel de onderste helft van de pistolé met wat olijfolie en balsamico-azijn.
  7. Smeer de bovenste helft in met wat mosterd.
  8. Snij de steak in twee helften, hou de ene helft warm terwijl je de andere verder bereidt en eet.
  9. Snij de helft van de steak in reepjes van ongeveer een centimeter, dit zal het eten straks makkelijker maken dan het in één grote helft laten.
  10. Leg wat stukjes salade op de onderste helft van de pistolé, leg er de reepjes steak op, daarboven enkele sneetjes tomaat en snippers ajuin.
  11. Sluit de burger met de bovenste helft van de pistolé.
  12. Smakelijk!
Advertenties

One thought on “Start to Cook: Burgersteak

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s