Snailmail

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.

Schrijven is fijn. Schrijven is tijd maken voor iemand. Het is het rustig aan een tafel gaan zitten, de tijd maken om te schrijven, op pen en papier en om de brief te posten.
Het is minder vluchtig dan een smsje of een ander digitaal berichtje waarin je beperkt bent van tekens. Het is persoonlijker dan een mail, dat op gaat tussen de andere talloze mails die dagelijks in iemands digitale brievenbus arriveren. Het is moeite doen om tijd te maken voor die ene persoon die de brief zal ontvangen. Tijd om na te denken over wat je gaat schrijven, tijd om geen vluchtig gekriebel op wat papier te krabbelen. Het is de kunst om af en toe verwonderd te zijn van die mooie letters die uit je pen komen gevallen, het doorschrappen wanneer je een correcter woord bedenkt of een betere zinsstructuur.
Het is het dagelijks uitkijken naar het arriveren van de postbode in de hoop dat er een antwoord tussenzit, een envelop met sierlijke letters die jouw naam vormen. Het is het af en toe verbaasd zijn over de fantastische enveloppen die in de brievenbus vallen en ze bijna niet durven opendoen.
Het is nog dagenlang nagenieten van de tijd die iemand voor je vrij maakte, kilometers verderop, om jou een brief te laten bezorgen. Schrijven is fijn!

Snailmail: Snail is het Engels voor slak. Snailmail slaat op de trager werkende post dan de technologische varianten.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s