Save The Day

day-of-the-doctor

Afgelopen zaterdag was het zover, de langverwachte special ter ere van 50 jaar Doctor Who werd uitgezonden op BBC One. Niet alleen op de Britse omroep, maar daarnaast ook in verschillende landen op televisie én in talloze cinema’s over de hele wereld in 2D en 3D.

Doctor Who is een Britse science-fiction reeks die op 23 november 1963 van start ging. The Doctor, een time-lord, kan niet alleen naar verschillende planeten reizen, maar ook door tijd en door verschillende dimensies en vaak moet hij de wereld redden van talloze bedreigingen. Hij reist, vaak in het gezelschap van een compagnon, met zijn TARDIS, die sinds de eerste aflevering vast gelopen is en zich niet langer aanpast aan zijn omgeving (maar er wel nog steeds volledig in op gaat) en steeds in de vorm van een blauwe politiecel blijft. Daarnaast kan The Doctor ook reïncarneren en is hij dus quasi onsterfbaar.

Tussen 1989 en 2005 verschenen er geen nieuwe afleveringen (wel twee films), maar sinds BBC Doctor Who in 2005 terug naar het scherm haalde is het succes en de bekendheid van The Doctor terug van nooit weggeweest.

Voor deze special kon men niet alleen de huidige Doctor (Matt Smith) en zijn compagnon (Jenna Coleman) strikken, maar ook de 10e Doctor (David Tennant, die overigens een heel groot Doctor Who-fan is en verschillende connecties met de reeks kent in zijn dagelijks leven) en de eerste compagnon van de 2005-reeks (Billie Piper). De aflevering zelf zat vol verrassingen, zelfs met verwachte acteurs die zouden terugkeren die niet echt bleken terug te keren. Daarnaast werd ook één van de grootste duisterheden in het hele verhaal opgelost, of het kreeg toch een nieuwe twist.

Maar als echte fan moet je de aflevering gezien hebben, een aflevering waar alles uit de kast wordt gehaald en verschillende tijdlijnen worden gekruist. En nu is het aftellen naar de Kerst-special.  En naar de nieuwe reeks van Sherlock, waar BBC One, listig als ze zijn, reclame voor maakte net na de 50th Anniversary-special.

Advertenties

2 gedachten over “Save The Day

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s