Stephen King – Gevangen

1001004006859175

Nadat ik al enkele goede dingen over het verhaal gehoord had, en nadat ik ook alleen maar positieve dingen hoorde over de televisie-reeks “Under The Dome”, dat gebaseerd is op het boek ging ik dan ook op zoek naar het boek in de bibliotheek.

“Gevangen” (of “Under The Dome”, de originele titel) is een typisch Amerikaans verhaal. Een teveel aan personage’s, een teveel aan zij-verhalen die nergens naar toe lijken te gaan maar wel een verhaal dat vlot leest. Al heb je halverwege al het gevoel dat het verhaal stilaan naar een einde mag beginnen toe werken.

Het boek telt zo’n kleine 1000 pagina’s. Minstens 25% daarvan zouden gewoon naar de papiermand mogen verwezen worden omdat ze de vaart uit het hele verhaal halen. En dat is jammer. Want het verhaal is goed, het heeft een interessante invalshoek maar het dwaalt te vaak af, het blijft te lang duren. Een aanrader? Omwille van het verhaal zeker wel, maar het is doorbijten om te blijven lezen wanneer het verhaal weer even vertraagd wordt.

http://www.bookido.be/nl/books/619190/gevangen

Advertenties

Een gedachte over “Stephen King – Gevangen

  1. Zelf gelezen in de originele versie. Fijn boek, ietwat ontgoochelend einde. De televisie-reeks is bijzonder middelmatig, vind ik zelf. Ze permitteren zich heel veel vrijheden. (Weet je wat, schrap dat. De serie is vrij rampzalig, zeker qua acteerwerk.)

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s