Robbie Williams – One Night at The Palladium

RobbieWilliams_OneNightATPalladium_Inlay_HR-20131128100

Velen herinneren zich nog het magistrale concert van Robbie Williams “Live at The Albert Hall” dat vele huiskamers tijdens het Kerst-diner in 2001 vulde. Nu hij een opvolger klaar heeft met “Swings Both Ways” voor zijn succesvolle “Swing When You’re Winning” van toen trok hij terug naar Londen, naar The Palladium deze keer, voor weer een echt swing-concert.

Deze keer had hij niet enkel covers in zijn zak zitten, maar ook enkele eigen swing-nummers. Dat zorgt voor een geweldige mix van gekende klassiekers én de tongue-in-cheek Robbie Williams waar velen hem zo graag voor hebben. Los daarvan kent het concert ook een groots showgehalte zoals in de jaren ’80 met pluimen en danseressen, heel veel show-effecten en een band.

Met de opener “Puttin’ On The Ritz” maak je direct kennis met alles wat je van het concert mag verwachten. Klassevolle show, een sterke band en vooral een Robbie die sterk bij stem is.  De sketches met The Muppets zorgen voor een humoristische noot doorheen de show en zijn een leuke afwisseling voor het concert dat een hoog tempo kent (19 nummers op iets minder dan een anderhalf uur).

Hoogtepunten van het concert zijn de duetten met een kinderkoor waarmee hij “High Hopes” en “We Could Have Been Anything” brengt die je sowieso breed glimlachend naar het televisiescherm laten staren (denk qua muziek maar aan musicals als “Annie” overigens), en waarvan het alleen maar jammer is dat ze niet op het album verschenen want ze zijn om van te smullen! Maar ook de duetten met bloedmooie Lily Allen, de fantastische Miss Piggy en Rufus Wainwright zijn het vermelden waard!

Ander duet dat het vermelden waard is, en niet vanwege de naam of vanwege de loepzuivere stem, is die met zijn vader Pete Coneway. Vooral door hun verleden en het feit dat het dankzij hem is dat Robbie fan is van de swing-muziek, maakt dat alles het duet zeer bijzonder.

Onder topmomenten zijn “Go Gentle” waarbij het moeilijk heeft om het droog te houden (bijzonder performance van het nummer overigens…), “I Wan’na Be Like You” waarbij hij zijn inner-aap naar boven haalt, “Shine My Shoes” dat vooral live erg goed tot zijn recht komt en zijn cover van “Creep” (oorspronkelijk van Radiohead) dat hij in een swing-jas heeft gehuld en erg goed tot zijn recht blijft.

Het fijne aan de DVD, dat speciaal werd opgenomen voor BBC, is dat je ook talloze bekende gezichten in het publiek kan spotten. Dan heb ik het niet alleen over Statler en Waldorf, maar ook over Adele (Adkins), Helena Bonham Carter en Liam Payne.

Naast het concert bevat de DVD ook nog een documentaire van een klein kwartier dat een blik achter de schermen gunt tijdens de repetities en voorbereidingen van het concert, en ook enkele korte interviews met de mensen die met Robbie werken tijdens het concert.

Ben je niet direct overtuigd de DVD te kopen, maar ben je wel benieuwd naar de show? Goed nieuws, wat op Kerst-avond zend één het concert, weliswaar niet integraal, uit. Kijken dus, en laat je overtuigen!

De setlist van de DVD:

1. Puttin on the Ritz
2. Swing Supreme
3. Mr Bojangles
4. Swings Both Ways (feat. Rufus Wainwright)
5. High Hopes (feat. Children Choir)
6. We Could Have Been Anything (feat. Children Choir)
7. Soda Pop
8. Dream a Little Dream (feat. Lily Allen)
9. Minnie the Moocher
10. Go Gentle
11. No One Likes a Fat Pop Star
12. If I Only Had a Brain
13. I Wan’na Be Like You
14. Somethin’ Stupid (feat. Ms Piggy)
15. Shine My Shoes
16. Do Nothing Till You Hear From Me (feat. Pete Conway, Rob’s Dad)
17. Creep
18. Ain’t That a Kick in the Head
19. Mack the Knife
20. Reprise

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s