Catching Fire

HUNGER-GAMES

Na weken wachten vonden Saskia en ik vandaag eindelijk een gaatje in de agenda’s voor de start van de blok en examens om naar de nieuwe Hunger Games film te gaan.

Ik las de fantastische boekenreeks vorig jaar, en ging in de paasvakantie samen met Saskia al naar de eerste film. We spraken toen al af om de volgende samen te gaan zien.

En vandaag was het dus zover. We trokken terug naar Antwerpen naar de UGC, vielen achterover van de prijs voor een (warme) Cola (€3,20 is gewoon waaaaaay too much voor een flesje).

De film zelf was echter meer dan de moeite waard! Hij duurt 2 uur en iets meer dan 30 minuten, maar de film kent zo’n goede spanningsboog dat je verveeld wordt. Voor zij die de boeken gelezen hebben is het ook een opluchting dat ook deze keer zeer trouw gebleven werd aan het verhaal.
Er heerst een continue spanning in het verhaal, en ook de paranoia die Katniss en Peeta kennen gedurende het verhaal beleef je zelf mee, want niet iedereen is wie ze lijken te zijn.

Nadat Katniss en Peeta de 74e editie van The Hunger Games overwonnen moeten ze op een tour door de 12 districten en The Capitol om de overleden deelnemers te eren, maar ook om de bevolking Panem er aan te herinneren hoe het er aan toe gaat. Doordat niet één van hen The Hunger Games overwon, maar ze door hun ‘toneeltje’ beiden wisten te ontsnappen is er een soort van opstand in gang gezet in Panem. President Snow, die alles doorheeft en weet dat de liefde van Katniss voor Peeta niet oprecht is, bedreigd de familie’s van Katniss en haar geliefden, tenzij ze er voor zorgt dat de natie blijft geloven in haar liefde voor Peeta.
Na de promo-tour blijkt er plots dat er een speciale editie van The Hunger Games komt omdat het de 75e editie is. Uit alle overlevers worden er twee (één jongen en één meisje) van elk district naar de spelen gestuurd voor een nieuwe spannende editie. En deze keer is de inzet nog hoger dan enkel en alleen overleven.

Wederom zijn er heel sterke visuals, prachtige decors en adembenemende visuals. Ook de soundtrack (“Atlas” van Coldplay”) en de score zijn om van te smullen.

Na een lekkere afsluiter in de McDonalds en Starbucks wachten er me bij thuiskomst nog twee mooie cadeau’s van de mama en broer.

Cadeautje van de mammie!

A post shared by Troy (@froy74) on

Cadeautje van 't broerke!

A post shared by Troy (@froy74) on

Dankuuuu mammie en broerke!

Advertenties

Een gedachte over “Catching Fire

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s