Cecelia Ahern – Honderd namen

Ahern_-_Honderd_namen

Iedereen kent wel het fantastische verhaal “PS I Love You”, dat niet alleen het debuut was van Cecelia Ahern, maar daarna ook succesvol verfilmd werd.

Ze gaf haar studies op en richtte zich volledig op het schrijven en ondertussen heeft ze al enkele boeken op haar naam staan. Haar recentste boek “Honderd namen” is weer een schot in de roos. Deze keer geen romantisch verhaal, maar een verhaal over een journaliste, Kitty Logan, die haar carrière na een enorm hoogtepunt terug helemaal ziet in elkaar storten nadat ze een kapitale fout maakte.

Gelukkig weet haar beste vriendin (en diegene waardoor ze eigenlijk werd ontdekt) haar te herinneren waarom ze eigenlijk journaliste was geworden. Om haar een duwtje in de goede richting te geven verteld die beste vriendin over een dossier dat ze nooit heeft kunnen afwerken (laat staan echt beginnen), en nu ze terminaal is zit die kans er niet meer in. Op voorwaarde dat Kitty dat dossier bij haar thuis gaat oppikken zal ze haar vertellen waar het hele artikel over zou gaan. Wanneer Kitty echter terug keert met het dossier blijkt haar beste vriendin al overleden.

Met niets meer dan een lijst van honderd namen gaat Kitty op zoek naar het verband tussen de mensen, naar de essentie van het artikel maar vooral naar haar ware zelf en waarom ze eigenlijk ooit journaliste is geworden.

Ondanks dat de bibliotheek het categoriseert als een chicklit is het een fantastisch boek dat je niet aan de kant kan leggen, niet omdat het zo spannend is, wel omdat het verhaal je zo weet te grijpen en het je in zijn greep weet te houden tot het einde.

http://www.bookido.be/nl/books/1220251/honderd-namen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s