Frozen

Frozen-movie-poster

“Frozen” is gebaseerd op één van de sprookjes van Hans Christian Andersen  en doet vooral, ondanks dat het een animatielfilm is, terugdenken aan de Disney-films van begin de jaren ’90. Een sterk plot, adembenemende beelden en een lovenswaardige soundtrack. En toch is het ook een atypische Disney-film. Geen huwelijk met een prins deze keer. Geen beeld van het goede en het kwade, maar laat zien dat het kwade ook zijn verhaal heeft.

In het koninkrijk Arendelle zijn twee prinsessen, Elsa (die troonopvolgster is) en Anna. Elsa heeft krachten waarmee ze ijs en sneeuw kan toveren. Tijdens het spelen raakt Elsa Anna echter met een stuk afgeschoten ijs waardoor Anna het bewustzijn verliest. De koning en koningin bezoeken de trollen om Anna weer beter te maken. Een deel van Anna haar geheugen wordt gewist waardoor ze niet meer weet wat er gebeurd is en dat Elsa over magische krachten beschikt, daarnaast worden ze ook aangeraden om Elsa haar krachten voor de buitenwereld en haar zusje te verbergen. Daardoor groeien Elsa en Anna apart op binnen het kasteel.

Wanneer Elsa volwassen wordt gaan de poorten van het kasteel nog eens open en komt er allerlei hooggeplaatst bezoek. Anna leert een prins kennen en wordt dolverliefd en besluit met hem te trouwen. Wanneer ze om Elsa’s zegen vragen antwoordt die negatief en ontstaat er een ruzie. Anna trekt één van Elsa’s handschoenen uit waardoor haar magische krachten niet langer tegengehouden worden. Wanneer ze, per ongeluk, een winter start over Arendelle vlucht ze weg. Vrij van alles laat ze haar volledig gaan en bouwt ze haar eigen ijskasteel.

Anna wil echter het beeld over haar zus terug herstellen en wil ook terug zomer in Arendelle. Moedig besluit ze dan ook om Elsa terug te vinden. Op weg leert ze Olaf, een gekke sneeuwman, en Kristoff en zijn rendier Sven kennen. Zij helpen haar in haar zoektocht, die niet van een leien dakje loopt.

Advertenties

3 gedachten over “Frozen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s