Paul de Leeuw – Poephoofd

paul-de-leeuw-poephoofd-_-d

Je bent voor of je bent tegen. En sinds vorig jaar kent Paul de Leeuw zijn succes ook een grote bekendheid in België/Vlaanderen. Naast “Manneke Paul” liep ook nog “Langs de Leeuw” op de Nederlandse televisie en ondertussen toerde Paul de Leeuw met zijn theatervoorstelling “Poephoofd”, gedeeltelijk gebaseerd op zijn kookbiografie “‘kHebjelief, en trek!”.

Paul maakte “Poephoofd” naar aanleiding van zijn vijftigste verjaardag en overschouwd dan ook in het theaterprogramma zijn leven en blikt terug naar zijn eerste liefdes, naar de geboorte van zijn zonen. Het programma is echter niet enkel een kleine biografie over Paul de Leeuw, maar laat ook Paul zijn huidige interesse’s en bedenkingen zien. Dat Paul vooral verhalen put uit zijn eigen leven en deze doorspekt met humor zorgt voor veel gelach, maar af en toe ook een traan.

Zijn verhalen worden daarbij afgewisseld met liedjes, voornamelijk uit het album “PAUL” die niet langer de uitbundige nummers zijn die je op carnaval zou kunnen horen, maar perfect mixen met de theatervoorstelling en dicht aanleunen bij Paul zijn levensverhalen.

De DVD van “Poephoofd” heeft ook een bonus-schijfje waar je de VARA-documentarie “De Entertainer” kan terugvinden. Gedurende een jaar, misschien wel het drukste en meest turbulente zal achteraf blijken, volgt een cameraploeg Paul tijdens zijn professionele activiteiten. Tijdens de opstart van zijn nieuwe zaterdagavondshow “PAU!L”, de voorbereidingen voor de theatershow “Poephoofd”, de eerste kennismakingsgesprekken voor “Manneke Paul”, de promotie-interviews voor zijn nieuw album en boek en ga zo maar door.
Ondanks dat je geen Paul de Leeuw thuis op de bank te zien krijgt kent “De Entertainer” toch ook een diepgang en laat het de kwetsbare kant zien van Paul de Leeuw die steeds het beste van zijn omgeving, maar ook van zichzelf eist.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s