About Time

about_time_xlg

Op zijn 21e krijgt Tim van zijn vader te horen dat hij kan tijdreizen. Niet naar overal, maar wel in het verleden waar hij zelf deel van uitmaakt. Wanneer de nicht van zijn schoonbroer komt logeren wordt hij verliefd en wanneer hij haar dit de laatste opbiecht zegt ze hem dat hij dit eerder had moeten vertellen. Hij besluit terug te reizen in de tijd en het haar vroeger te vertellen, maar dan verteld ze hem dat hij had moeten wachten met het haar te vertellen. Hij leert dat ze geen gevoelens voor hem heeft en met een gebroken hart leert hij verder leven. Uiteindelijk gaat hij naar Londen rechten studeren en verblijft hij daar bij een kennis van zijn vader, een toneelschrijver. Tijdens een avondje uit in een Dans Le Noir-restaurant leert hij Mary kennen en wordt hij verliefd. Wanneer bij thuiskomt echter blijkt dat de première van zijn vader’s kennis nieuwe toneel een grote flop werd reist Tim terug in de tijd om de première tot een waar succes te maken, met dit als gevolg dat hij Mary nooit ontmoet heeft. Hij weet Mary uiteindelijk te lokaliseren maar doordat hij de tijd veranderd heeft blijkt ze al een vriendje te hebben. Hierop besluit hij wederom de tijd licht aan te passen en weet hij Mary voor zich te wensen. Wat volgt is een romantische film waarin Tim meerdere malen beslissingen moet maken en moet kiezen tussen mensen gelukkig maken en zijn eigen toekomst (die hij ondertussen reeds kent) aan te passen, of mensen soms te laten lijden maar wel vast te houden aan zijn eigen leven.

“About Time” is een fantastische romantische film die ook je eigen leven en daden in vraag weet te stellen. Zou jij terug in de tijd reizen om dingen aan je leven aan te passen, bepaalde ontmoetingen te veranderen of gewoon nooit gebeurd te laten hebben (of net wel?). Maar het is ook vooral een menselijke film omdat het reizen in de tijd een gegeven is die niet het belangrijkste element van de film is. Als je op zoek bent naar een romantische film voor een fijn en licht avondje is dit alleszins een aanrader!

Verder is het ook een film die me opzadelde me een hele nieuwe celebrity-crush: Rachel McAdams, de actrice die Mary vertolkt. Als ik in de tijd kon reizen liet ik haar morgen naast me wakker worden…

Advertenties

Een gedachte over “About Time

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s