Frans nieuws

Ook dit semester bestaat mijn lessenrooster vooral uit talen (al ben ik wel optimistischer dan het vorige semester nu ik quasi alle taalvakken ook effectief afgerond heb… Dit semester enkel Frans 1 & 2 en Engels 2). Op maandagochtend (om 8u15 jawel) staat er Frans uit het tweede jaar op het programma met dezelfde lector uit het vorige semester. De eerste twee weken van het semester was de lector echter afwezig en in de loop van de tweede week kregen we het bericht dat ze tijdelijk vervangen zou worden.

In de derde week was er dus effectief vervanging voorzien, maar de nieuwe lector wist eigenlijk amper waar hij net in gegooid was. Niet leuk voor hem en niet leuk voor ons. Hij staat voor een klas en kan amper op de vragen antwoorden over de permanente evaluatie’s (en aangezien het hier om 50% van het totaal aantal punten gaat toch een belangrijk gedeelte…) en wij weten amper hoe we aan de opdrachten moeten beginnen.

In week vier viel de les weg wegens schorsing van de krokus en in week zes kon de lector eindelijk de opdrachten voor dit semester goed uitleggen… Met als gevolg dat we ondertussen in week 6 zijn beland en we eigenlijk nog maar onze eerste echt les hebben gekregen, maar dat we ook onze eerste opdracht moesten presenteren. Nuja, iedere week moet één groepje het Franse journaal (Le Douze Minutes) samenvatten en naar voor brengen.

Vandaag was het ons en ik had het over Belgacom, de manifestatie van het FGTB, de ruzie tussen Johnny Thijs en Labille en Mini-Europa onder het puntje ‘economie’. Ik vond het best nog moeilijk om het nieuws dagelijks te volgen, te begrijpen, samen te vatten en daarna zelf naar voor te brengen… Met heel veel stress stond ik dan deze ochtend ook aan het lokaal, maar uiteindelijk bleek het al bij al mee te vallen, of dat maakten we toch op aan het feit dat we niet bijzonder veel feedback kregen van de lector op enkele uitspraakfoutjes na…

In week 9 moeten we een businessplan indienen en in de weken erna voorstellen, dus hopelijk krijgen we in de komende twee weken nog een heleboel uitleg hiervoor, want momenteel weet eigenlijk niemand hoe hij of zij hieraan moet beginnen…

Advertenties

4 gedachten over “Frans nieuws

  1. Da’s vervelend! Hopelijk krijgen jullie snel duidelijkheid. Ik moet na iets meer dan 3 jaar nog steeds bekomen van de wekelijkse nieuwsuitzendingen die we woord voor woord moesten uittypen 😐 Bonne chance!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s