JOL-avond

Nu de lente zich toch nog even gaat verstoppen en het weer terug grijs en met regen is introduceert de vernieuwde Stationstraat in Sint-Niklaas zijn “Rode Loper Weekend”. We trokken deze middag dus één van de mooiste straten van de stad in voor een namiddagje winkelen, een heerlijke pasta en een koffie en dessert in de Pasta En Zo om duimen en vingers bij af te likken.

Vanavond was het naar jaarlijkse traditie de Jong-OudLeerlingenen-avond op mijn middelbare school. Nu de school samengevoegd is met de vroegere Humaniora-afdeling was het ook de laatste keer dat de JOL-avond apart plaats vond voor beide afdelingen. Een historisch moment dus, aangezien dat het ook zo goed als zeker betekent dat de samenkomst volgend jaar niet meer in een zaal zal plaatsvinden waar we ooit zelf nog school hebben gelopen.

Dat stond niet in de weg dat er vanavond zo’n kleine 60 mensen verzamelden om samen herinneringen op te halen aan verhalen uit de middelbare schooltijd, avonturen tijdens uitstapjes met de klas en herinneringen van in de klas zelf.
Maar het is ook kort bijpraten met vroegere leerkrachten en de directie van weleer over hoe we nu in het leven staan, hoe we terugkijken op onze middelbare schooltijd.

De middelbare school is voor velen zes jaar lang ook een stukje thuis. Je bent er meer dan dat je thuis bent, je ziet leerkrachten vaak meer in de week dan je bloedeigen ouders en je bouwt samen een band op. Zo’n oudleerlingenavond is ieder jaar weer opnieuw een stukje thuis komen ook.

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s