Retro Quiz 2014

Net als vorig jaar namen we ook dit jaar deel met “De Broebeltjes” aan de quiz van de ouderraad van basisschool Berkenboom. En in tegenstelling tot vorig jaar blog ik er dit jaar wel over! (Slechte blogger much!)

De quiz wordt mede georganiseerd door iemand van een vroeger stagebedrijf, en dus duiken er ook tijdens de quiz talloze oud-collega’s op, wat altijd een fijn weerzien is.

Zoals de naam van de quiz dit jaar vermoeden bestonden de vragen vooral uit “retro”materiaal. Ofte, vragen over de jaren ’80 en vroeger. Maar dit hoeft niet meteen te zeggen dat de quiz niet fijn was voor de mensen uit de jaren ’90! Vragen zijn vooral gebaseerd op algemene kennis en “aaahja, nu ge ’t zegt!”-antwoorden. Daarnaast was er ook een volledige ronde gewijd aan “Sint-Niklaas”. De geschiedenis, maar ook zijn dialect. Gelukkig hadden we in ons team ook ‘echte’ Sint-Niklazenaren, want als kind van een West-Vlaamse moeder en een Oost-Vlaamse vader is het echte Kloase dialect me vreemd.

Na een mooie en spannende quiz behaalden we ook nog een mooie score: 11e van de 29 ploegen met maar 10 punten verschil van de eerste plaats. Helemaal niet slecht dus.

En dit was mijn mooie prijs waarmee ik huiswaarts keerde, en eigenlijk bijzonder tevreden mee ben! (Wantja, quizen is voor het plezier, maar zo’n fijne gadgets op het einde zijn toch altijd leuk…)

Quiz prijsjes!

A post shared by Troy (@froy74) on

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s