Gordon Ramsay – Playing With Fire

039028-fc222Velen kennen Gordon Ramsay vooral als de vuilgebekte Britse kok van onder andere “Hell’s Kitchen” en “Kitchen Nightmares”, maar daarnaast is Gordon Ramsay vooral een leergierige kok met passie voor zijn vak die vooral hard probeert te werken om het beter te hebben dan hij het had in zijn harde jeugd.

“Playing With Fire” is geen kookboek, net zo min als het een echte biografie is zoals “Humble Pie” dat was. “Playing With Fire” is waarschijnlijk vooral interessant voor diegene die geïnteresseerd zijn in de zakelijke kanten van zijn leven. Zowel voor zijn professionele beslissingen met betrekking tot het werken voor verschillende restaurants, de opstart van zijn eerste eigen restaurant en de expansie van “Gordon Ramsay Holdings” wereldwijd, het begin van zijn carrière als auteur van kookboeken en het vastleggen van zijn intellectuele eigendom hiervan, als de start van zijn televisiecarrière als zijn aanvaring met de fiscus.

Hij verteld niet alleen zijn eigen ervaringen hieruit, maar hij vat ook de lessen die hij hieruit trok samen en geeft tips mee voor mensen die ooit zelf de business willen in gaan, al dan niet als restaurateur. Want het boek gaat niet alleen over het leven in het restaurant, maar ook over de holding zelf, en hoe het er op aankomt steeds de juiste mensen voor de juiste zaken weten tot je te binden.

Wanneer je wilt groeien met kookboeken heb je een uitgever nodig die zijn horizon verder ziet reiken dan enkel je thuisland, wanneer je een nieuw restaurant wil openen heb je een PR-bedrijf nodig die het concept achter het hele gebeuren snapt en wanneer je problemen hebt met de fiscus heb je iemand nodig aan jouw kant om die problemen op te lossen.

En uiteindelijk ziet iedereen telkens de mooie en succesvolle kant, maar zoals bij iedereen loopt ook bij Gordon Ramsay niet alles van een leien dakje.

Een must-read voor zij die geïnteresseerd zijn in de management-kant van Gordon Ramsay!

https://www.goodreads.com/book/show/3820532-playing-with-fire

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s