Senseo Up

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.

Vorige week kreeg ik een mail van Philips met de mededeling dat ik de jongste telg uit de Senseo-familie mocht testen, iets wat ik als koffie-liefhebber uiteraard met veel plezier wou doen. Deze ochtend werd dan ook een pakket geleverd met niet alleen de nieuwe Senseo Up, maar ook 2 pakjes koffie-pads. Wat wil je nog meer voor je verjaardag? 😉

De jongste telg van de Senseo-familie richt zich voornamelijk op (kot-)studenten en jonge mensen die juist alleen of samen gaan wonen. Het apparaat is vooral compact en bevat ook geen luxe-functies zoals een extra reservoir voor melk zoals bij enkele sommige recentere modellen of een verstelbare tuit. Kortom, het standaard model maar dan zowat de helft compacter en wat moderner (de Senseo Up is daarnaast ook in enkele zeer jonge en moderne kleuren beschikbaar).

Senseo Up zet in nog geen halve minuut een tas koffie (125ml) en kan indien gewenst ook een espresso maken. Dat zijn ook de enige twee knoppen die op het toestel terug te vinden zijn. Met één knop start je het toestel die direct begint met het zetten van jouw koffie waarna hij zichzelf ook weer uitschakelt en doordat er geen mogelijkheid is om twee tassen tegelijk te zetten beperken de knoppen zich tot de keuze “grote tas of kleine tas”. Deze knoppen zijn daarnaast ook programmeerbaar waardoor je jouw eigen inhoud van een tas kan gaan vaststellen tot maximaal 145ml, éénmaal de Senseo Up geprogrammeerd is onthoudt hij jouw instelling ook.

Ondanks het feit dat je geen twee tassen tegelijk kan zetten zit er, na enig zoeken want het bevindt zich weggestoken in het karton onderaan de doos, een cuphouder voor 2 pads. Deze dient voornamelijk voor de speciale pads zoals die voor de cappuccino en dergelijke.  Gebruikers die voorheen een pad die hervulbare is met gewone gemalen koffie gebruikte zullen bij dit toestel echter wel op zoek moeten gaan naar een ander alternatief, al kan je de producent dit niet kwalijk nemen aangezien ook Douwe Egberts mee in het hele Senseo-project zit natuurlijk.

Het waterreservoir kan gevuld worden tot zo’n 0,7 liter, genoeg voor iets minder dan 6 tassen en het apparaat is eigenlijk opmerkelijk stil (behalve wanneer het water voor de eerste maal door het apparaat moet stromen vooraf aan het eerste gebruik). Ook het lekbakje is afneembaar voor eventueel grotere tassen, maar in feite zal dat in weinig gevallen moeten gebeuren aangezien je, in tegenstelling tot de oudere modellen, gewone tassen onder het toestel kan plaatsen.

Kortom, de Senseo Up is perfect voor wie op zoek is naar een compact model van het gekende merk of voor wie geen nood heeft aan speciale versie’s van Senseo. Veel nadelen zijn er niet aan het toestel zelf, tenzij je de beperking van één tas per keer een onoverkomelijkheid vindt. Zelf zet ik zelden twee tassen tegelijk en ook bij familiebezoeken merk ik dat vaak gekozen wordt voor elk een ander type koffie waardoor ik dit niet echt als een beperking zie. Het enige echt minpunt lag hem eerder bij de verpakking aangezien ik echt moest zoeken achter de padhouder voor 2 pads.

En nu, nu ga ik genieten van een lekkere tas koffie, met dank aan Philips van wie ik dit toestel mocht testen!

Advertenties

4 gedachten over “Senseo Up

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s