The Vow

The Vow Australian Poster

Nadat ik enkele weken terug een celebrity-crush creëerde voor Rachel McAdams zocht ik meer op van haar werk. Zo ontdekte ik de trailer van “The Vow”, een atypische romantische film.

Gebaseerde op waar gebeurde feiten verteld de film het verhaal van Paige en Leo. Geen buitengewoon koppen en samen ontzettend gelukkig en getrouwd. Op een winteravond slaat het noodlot echter toe en na een avondje uit rijdt er een vrachtwagen in op hun wagen. Leo brengt het er zonder al te veel kleerscheuren van af, maar Paige is er erger aan toe en blijkt haar geheugen verloren te zijn. Wanneer ze ontwaakt weet ze niet meer wie Leo is en kan ze ook niks herinneren over haar huwelijk, haar thuis of de momenten die ze samen gedeeld hebben.

Wanneer Paige haar ouders, waar ze al jaren geen contact meer met had, horen over het ongeluk bezoeken ze haar en op dat moment zijn zij de enige bekende gezichten voor Paige. Helemaal in de war waarom ze haar zogenaamde man niks verteld heeft over haar ouders, waarom ze haar rechtenopleiding stop zette en waarom ze haar verloving verbrak met Jeremy besluit ze toch met Leo mee naar huis te gaan, overtuigd dat ze met hem getrouwd is voor er zelf enig voordeel uit te halen. Bij thuiskomst wacht een verrassingsfeestje op haar dat haar volledig overdonderd en haar doet opsluiten in haar kamer.

Tijdens een etentje met haar ouders blijkt Leo helemaal niet opgenomen te worden in Paige haar familie, terwijl het voor haar moeilijk is om herinneringen terug te vinden aan haar momenten met Leo hangt aan alles bij haar ouderlijk thuis een herinnering vast die ze haar wel voor de geest kan halen. Ze kiest ervoor om haar verleden terug te leren kennen en te ontdekken waarom ze die keuze’s heeft gemaakt in haar verleden. Wanneer ze echter een vroegere vriendin tegen het lijf loopt wordt veel voor haar duidelijk…

Naar mijn mening is “The Vow” een fijne film en meer dan de moeite omdat het geen overdreven melige romantische film is. Het verteld niet over de schoonheid van de liefde en ook niet over het happy-einde dat het telkens moet kennen. Het verteld het verhaal van twee mensen die onvoorwaardelijk voor elkaar blijven vechten, in goede en in slechte tijden. En dat is wat de film net zo mooi maakt.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s