Mike Tucker – Doctor Who: The Silurian Gift

siluriangift_305

Doctor Who is al meer dan 50 jaar een gevestigde waarde op de Britse televisie en gekend door zowat iedere zichzelf respecterende Brit. Ondanks dat de voltallige cast en crew al talloze keren compleet vervangen is en de serie meer dan 10 jaar is weggeweest is ze sinds 2005 helemaal terug van weggeweest en nog grootser dan ooit daarvoor.

QuickReads is dan weer een Britse organisatie die jongeren en volwassen wil aanzetten om sneller een boek vast te nemen en meer te gaan genieten van het lezen. Om hun honger te doen krijgen naar het lezen brengen ze goedkope boeken (£1 per boek) op de markt over hippe onderwerpen of van bekende (televisie)reeksen. Een schrijver schrijft een verhaal dat niet vol staat met moeilijke en onbegrijpbare woorden en geen hele bijbel dik is zodat mensen niet hard wegrennen zodra ze het boek vastpakken.

“The Silurian Gift” is een kort, maar spannend, Doctor Who verhaal (de 11 regeneration voor zij die er in thuis zijn… zonder een vaste compagnon uit de reeks). Een machtig man kondigt voor de hele wereld aan dat hij de oplossing heeft voor het brandstoftekort dat de wereld bedreigt. Wanneer de Doctor arriveert op een boorplatform ontdekt hij echter dat de raffinaderij in de gaten wordt gehouden door iets groots en beangstigend. Het dood en wil de hele boorplatform van de kaart vegen… De Doctor doet er alles aan om het beste voor de andere ruimtewezens te vinden en de aarde en mensheid alsnog te redden.

“The Silurian Gift” is een dun boekje dat vlot leest, maar daarom niet minder leuk is voor de Doctor Who fan die op zoek is naar een luchtig en dun verhaal voor een klein uurtje aangenaam lezen op een zaterdagavond.

http://www.bookido.be/nl/books/1288362/the-silurian-gift

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s