Bezoekje aan het Gravensteen

 

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.

Voordat de blok volgende week van start gaat besloot mama deze middag Gent op het programma zetten. Nog even genieten van het goede weer, nog een beetje shoppen en een bezoekje aan het Gravensteen.

Zo komt het ook dat ik quasi op het einde van mijn studentencarrière met de mama een bezoekje breng aan De Wasbar, het meest hippe en trendy wassalon annex kapper annex koffiehuis dat je je maar kan bedenken. Voorzien van een streepje jazz-muziek kan je er als student gemakkelijk je was doen en op bepaalde momenten zelfs je haar laten knippen, maar vooral genieten van een heerlijke koffie, verse thee of smoothie en zelfs nog een dessertje smullen.

Daarna zakten we af naar de winkelstraat, die overigens best druk was dankzij het goede weer. Dat CD’s steeds meer en meer in onbruik geraken bleek nog maar eens in de Fnac, waar het terugvinden een enorm moeilijke opgave geworden is vanwege de onoverzichtelijkheid. Hopelijk brengt de opening van Mediamarkt begin juni op de Korenmarkt daar weer verandering in! Ook de zoektocht naar “The Chamber of Secrets” in een Britse oplage met de eerste cover kende geen succes in De Slegte.

Na nog een terrasje besloten we een bezoek te brengen aan het Gravensteen. Enkele van de kamers zijn opengesteld voor bezoek, als ook enkele torens. Daarnaast is er een middeleeuws wapenmuseum en foltermuseum in ondergebracht ook en krijg je tijdens je bezoek ook informatie over het kasteel zelf. Als museum zelf stelt het eigenlijk niet bijzonder veel voor en ben je er nogal snel doorheen (toegangsprijs voor volwassen bedraagt €10 en €6 voor -25-jarigen, Gentenaars mogen gratis binnen), toch is het uitzicht van bovenaf adembenemend (als je geen hoogtevrees hebt natuurlijk…)

De dag sloten we af met een lekker stuk chocoladetaart en een mocha cookie caramel frappuccino in de Starbucks.

Advertenties

Een gedachte over “Bezoekje aan het Gravensteen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s