Dagje Ieper – WO I autotocht – The Last Post

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.

Dat ik eigenlijk maar voor 50% Oost-Vlaams bloed door mijn aderen heb stromen weten de meeste ondertussen al, en dat de andere helft uit West-Vlaams bloed bestaat ook. Met dit verlengd weekend diende zich dan ook nog eens de perfecte gelegenheid aan om nog eens terug te keren naar de roots van ons mama, en vooral op familiebezoek te gaan bij mijn nicht en haar vriend. Deze keer geen problemen met de trein (want ondanks dat treinen fijn is, betekent treinen  ook 3 uur onderweg zijn (en dat zowel eens heen als eens terug…))

Nadat we bekomen waren van een uurtje rijden en reeds wat hadden bijgepraat mochten we al met onze voetjes onder de tafel voor een heerlijke stoofvlees met frietjes die Stef had gemaakt. Na het middagmaal nam Stef ons mee voor een autotocht langs enkele  belangrijke sites uit Wereldoorlog I waar we naast de tijd om de monumenten/bezienswaardigheden te bezichtigen ook wat informatie of ‘verhalen’ te horen kregen, beter dan een dure gids!

Na anderhalf uur reden we naar Roeselare om even te winkelen alvorens we naar het paard van Eline gingen. Terwijl Eline haar paard voederde en de stal uitgemest werd konden we genieten van het mooie en weidse uitzicht dat West-Vlaanderen te bieden heeft (iets wat je in Oost-Vlaanderen zelden of niet ziet…). Zelfs Bellewaerde is dan plots heel dichtbij.

Na het avondeten deden we iets wat we nog nooit hadden gedaan, zelfs Eline en Stef niet. The Last Post. Omdat Eline en Stef echte Ieperlingen zijn en de dagelijkse drukte op dat moment aan de Menenpoort kennen werd er afgesproken al om 19u aan de Menenpoort te gaan wachten, een uur voor de ceremonie. Toen we aankwamen bleek het echter al helemaal vol te staan en was het zoeken achter een goed plaatsje. Met heel wat geduw en getrek (gek hoe zo’n monument bijna dagelijkse mini-oorlogen weet te ontlokken bij bezoekers…) vonden we een plaats en was het wachten tot het begin. Niet dat we veel konden zien, maar horen, dat deden we wel. Na twintig minuten zat het er alweer op en ronden we de dag af op een fijn terrasje voordat we weer huiswaarts keerden…

Advertenties

2 gedachten over “Dagje Ieper – WO I autotocht – The Last Post

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s