Gravity

gravity_xlg

“Gravity” is een science-fiction-thriller die eerder dit jaar maar liefst zeven Oscars won. En die waren stuk voor stuk terecht, want met een zeer beperkte cast en eigenlijk een zeer beperkt decor weet de film toch een adembenemend en spannend verhaal te vertellen. De actie bevindt zich zelden in de beelden, maar wel continu in het verhaal en spreekt misschien daarom niet altijd het op actie-beluste publiek aan.

Dr. Ryan Stone neemt voor het eerst deel aan een ruimtemissie voor de herstelling aan de Hubble-telescoop met de ervaren piloot Matt Kowalsky. Wanneer de Russen een Russische satelliet tot explosie brengen ontstaat er een heleboel ruimteafval en brokstukken die op hun beurt weer schade toebrengen aan andere toestellen in de ruimte en nog meer brokstukken veroorzaken. De vluchtleiding beslist dan ook om de missie af te breken en beveelt dokter Stone en kapitein Kowalsky terug te keren naar hun shuttle.

Kort daarop verliest men het contact met de aarde doordat ook enkele communicatiesatellieten zijn uitgeschakeld. Hun ruimtewandeling wordt nu dus verlengd naar het ISS vanwaar ze mogelijks met de Sojoezcapsules kunnen ontsnappen naar de aarde en terug veilig zijn van het rondvliegend puin. Doordat het puin zich echter in dezelfde baan als hen bevindt is het een moeilijke onderneming en het feit dat ook de zuurstof bijna op is, is het ook een race tegen de tijd om op tijd een capsule te vinden die hen terug naar de aarde kan brengen.

Meer dan Sandra Bullock en George Clooney krijg je niet te zien in deze film, en de film bestaat dus vooral uit voornamelijk monologen. Toch zit je continu op het puntje van je stoel  en is de film een must-see voor zij die houden van ruimte-avonturen en een spannende thriller!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s