In Time

in_time_ver4_xxlg

“In Time” is een spannende sci-fi actie-thriller met Justin Timberlake in de hoofdrol. De film speelt zich af in 2169 in een tijdperk waar mensen genetisch gemanipuleerd geboren worden met een klok in hun arm. Wanneer ze 25 worden start de klok met af te tellen tot een jaar om is, wanneer de klok op 00:00:00:00 springt sterft de persoon.

Ook geld is geen valuta meer, tijd is dat wel. Alles wordt betaald met tijd, net zoals tijd ook loon is. Hierdoor verkort het leven en wordt het continu weer verlengd. Het land is verdeeld in tijd-zones, met Dayton als één van de armste zones waar mensen in fabrieken werken om van dag tot dag te overleven en New-Greenwich als één van de rijkste zones waar de mensen tijd hebben om voor eeuwig te leven.

Will Salas leeft samen met zijn moeder Rachel in Dayton en moeten hun tijd samen leggen om te overleven, in deze film dus zeer letterlijk. Wanneer hij op een avond uit Hamilton red die nog 105 jaar heeft te leven, een enorme rijkdom in Dayton, krijgt hij in de nacht daarop te horen dat er zeker genoeg tijd is voor iedereen op de wereld om zonder tijdzorgen te leven. ’s Nachts doneert Hamilton zijn resterende jaren aan Will.

Wanneer Will ook zijn moeder Rachel verliest besluit hij naar New Greenwich te reizen en nadat hij eerst geniet van de rijkdom en de rust. Hij weet zich binnen te werken in een casino en ontmoet daar Philippe Weiss en zijn dochter Sylvia. Hij weet Philippe, eigenaar van een bank, 1100 jaar afhandig te maken. Philippe nodigt Will uit voor een feest bij hem thuis waar hij een revanche wil. De politie valt echter binnen tijdens het feest en verdenken Will van de moord op. Ze nemen zijn tijd af, op 2,5 uur na en nemen hem gevangen. Hij weet echter te ontsnappen en gijzelt Sylvia. Samen met haar wil hij het systeem omver werpen.

Advertenties

2 gedachten over “In Time

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s