Douglas Adams – Life, The Universe and Everything

818471“Life, The Universe and Everything” is het derde deel in “The Hithhikers’s Guide to the Galaxy”-trilogie en het eerste van de boeken dat niet eerst als radio-hoorspel te horen was.

We pikken het verhaal van Arthur Dent op waar we hem vorige keer achterlieten. Aan het begin van onze beschaving in een grot. Na enkele jaren is hij het daar ondertussen grondig beu en wordt hij stilaan zot. Uiteindelijk weet Ford Prefect hem te redden via een scheur in de tijd-ruimte. Ze belanden compleet verkeerd op een moderne aarde twee dagen voor de destructie daarvan. Daar zijn ze getuige van een aanval van robots tijdens een gewelddadige cricket-match.

Wanneer een voormalige planeetontwerper te laat arriveert om de boel te redden vraagt hij hulp aan Arhtur en Ford om erger te voorkomen en de Krikkiters te stoppen. Dit is de start van wederom een absurde reis door de ruimte en tijd die je in de vorige twee boeken al kon ontdekken.

Douglas Adams schreef en vond het verhaal van de Krikkiters eigenlijk uit voor een 6-delige Doctor Who seizoen, maar het verhaal werd afgekeurd door BBC. Toch is de actie en avontuur duidelijk herkenbaarder aanwezig dan in de vorige boeken!

https://www.goodreads.com/book/show/818471.Life_the_Universe_and_Everything

Advertenties

2 gedachten over “Douglas Adams – Life, The Universe and Everything

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s