Madonna – MDNA World Tour

INTERSCOPE RECORDS MDNA WORLD TOURMadonna is ondertussen al halfweg haar 50, maar desondanks is ze nog steeds een icoon dat bij ieder nieuw album nog steeds hits weet te scoren door haar muziek te schrijven met de nieuwe generaties van het moment. Dat houdt haar nieuwe muziek jong en dansbaar, maar ook haar oudere hits moeten zeker niet onderdoen.

Dat bewijst deze “MDNA World Tour”, een live-dvd opgenomen tijdens haar concerten in Miami. Madonna weet haar oud en nieuw materiaal zo goed te combineren en zelfs hits in een nieuw jasje te steken of perfect te blenden met Lady Gaga’s “Born This Way”. Als een jong veulen rent, springt en danst ze vlot van de ene kant van het podium naar het andere. Zonder al te veel naar adem te moeten happen tussen en tijdens de liedjes door. Dat er af en toe getwijfeld wordt over hoe echt ze live zingt doet niks af aan haar hele show. En zelfs als ze playbackt kunnen we niet anders dan respect hebben voor tante Madge, want welke vijftiger doet het haar allemaal na?

Uiteraard staat bij Madonna de muziek niet alleen centraal, het is vooral de show rondom de muziek en de soms daarbij horende controverse. Ook bij deze tour was het niet anders. Controverse over politiek, LGBT-rechten en huishoudelijk geweld, maar ook zoals we gewoon zijn van Madonna over naaktheid en seks.

“Gang Bang” (een nummer geschreven met Mika overigens) wordt bijvoorbeeld gezongen in een setting die enorm veel doet denken aan de decors van een Quinten Tarantino-film waarin ze haar acteur-man meermaals neerschiet. Voor “I Don’t Give A” grijpt ze naar haar gitaar die ze fantastisch kan bespelen. Voor “Open Your Heart” wordt ze bijgestaan door het Kalakan Trio, een Baskische band, dat het nummer een fantastisch moment tijdens het concert maakt.

Continu wordt Madonna omringd door fantastische dansers, ook haar zoon Rocco is van de partij, en visueel wordt je ook niet in de steek gelaten. Een podium dat continu in beweging is, waar props aan en af komen geschoven, podia die uit het podium rijzen of terug dalen… En uiteraard zijn er ook de korte filmpjes voor de kledingwissels.

Eén ding is zeker, de DVD van de “MDNA World Tour” staat garant voor twee uur spektakel en 100% echte show.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s