Angus & Julia Stone – Angus & Julia Stone

tumblr_n9k6epztmd1qzz7rzo1_r1_1280

Na vier jaar afwezigheid en elk een solo-album zijn het populaire broer-en-zus-duo Angus & Julia Stone terug van weggeweest met een derde album. Met hun hits “Private Lawns”, “Black Crow” en het alombekende “Big Jet Plane”  uit voorgangers “A Book Like This” en “Down The Way” hoor je ze zo nu en dan passeren als soundtrack in één of andere serie. Hun derde, naar zichzelf getitelde, album klinkt sterker dan zijn voorgangers, en hiervoor werden ze bijgestaan door producer Rick Rubin (die nog samenwerkte met Johnny Cash en Eminem) die hen zelfs eigenlijk terug samenbracht.

Daarnaast is de cover van het album (en dan vooral die van de standaardversie) één zoals er tegenwoordig nog maar weinig covers zijn. Het vertelt een verhaal. En dat is wat een album moet doen. Het is geen verzameling liedjes. Ieder album vertelt een verhaal, en in het geval van “Angus & Julia Stone” wil je niet anders dan het verhaal lezen, of beter gezegd, horen.

Naar mijn mening is het hun derde album, vaak het moeilijkste album in een muziekcarrière wordt wel eens gezegd, ook direct anders dan zijn voorgangers, zonder hun eigen stijl te verloochenen. Opener “A Hearbeat” is een ideale opener voor het album, met de kloppende gitaar als intro. “My Word For It” maakt meteen duidelijk dat deze langspeler meer rocky zal klinken en minder akoestisch, en dat is zeker niet slecht. “Grizzly Bear” is het dromerige nummer dat je koppelt aan de hoes: “Sittin’ beneath the stars.”

Af en toe zijn er ook momenten op adem te komen, “Wherever You are” is een nummer dat rustig verder kabbelt en toch geweldig is en mooi tussen al de rest past. “Get Home” is een fantastisch nummer dat voorzien werd van een prachtige videoclip dat in de week voor de release gratis te bekijken was via iTunes, maar ook zonder beelden is het meer dan de moeite waard! Ook krijgen zowel Angus als Julia hun moment de gloire om te schijnen. Zo brengt Julia het fantastische “Death Defying Acts” en weet Angus het stevige “Little Whiskey” helemaal naar zijn hand te zetten.

In “From The Stalls” hoor je duidelijk de Angus & Julia ondanks hun nieuwe weg toch ook niet hun roots verloochenen en weten ze hun nieuwe geluid mooi te combineren met hun voorgaand werk. En dat is ook hoe ze het album afsluiten, een mix van hun nieuw werk en dat van hun voorgaande. En dat maakt “Angus & Julia Stone” tot een goede plaat, dat geen complete stijlbreuk is en toch 100% weet te boeien. “Crash and Burn”, het laatste nummer van de standaard editie (de deluxe versie kent “Do Without” en “All This Love” als bonus tracks) heeft een snijdende gitaar die je het album uit begeleidt.

 

Moet je zeker gehoord hebben: A Heartbeat, Grizzly Bear, Wherever You Are, Get Home, Little Whiskey

Advertenties

2 gedachten over “Angus & Julia Stone – Angus & Julia Stone

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s