John Green – An Abundance of Katherines

9780141346090 (1)

“An Abundance of Katherines” (in het Nederlands: “19x Katherine”) is het tweede boek dat John Green schreef. Verwacht geen “The Fault in Our Stars”, want dit verhaal is compleet anders. Buiten het feit dat het wederom over tieners gaat en liefde. De enige vergelijking. Geen grote, overdreven romantiek. Geen meligheid of droevigheid. Het is vooral een verhaal dat rustig voortkabbelt, niks speciaals, en waarvan je het einde zelfs verwacht nog voor je de eerste 100 pagina’s hebt gelezen. En toch is het een aangenaam boek.

De lezer die het boek openslaat en snel doorbladert zal voornamelijk wiskundige formule’s zien. Laat deze je niet afschrikken, want je hoeft de formule’s (gelukkig) niet te verstaan om het boek te kunnen lezen, te volgen en te begrijpen. Op het einde van het boek schreef wiskundige en goede vriend van John Green, Daniel Bliss, een compleet hoofdstuk over de wiskunde in het boek en voor de lezer die er dieper op wil ingaan. En wederom is het uitgelegd voor de John Green’s onder de lezers, ofte: voor zij die helemaal geen wiskunde kunnen.

Colin Singleton lijkt steeds te vallen voor vrouwen met de naam Katherine. En wanneer het komt op vrouwen met de naam Katherine wordt Colin steeds gedumpt. Negentien keer om exact te zijn. Hij besluit om samen met zijn vriend Hasan, grote fan van het programma “Judge Judy”, hun thuis achter te laten en op roadtrip te gaan. Anagram-expert en met tienduizend dollars in zijn broekzak trekken ze de wereld in. Zonder Katherine’s, en met maar één missie voor Colin: de formule ontwikkelen om op voorhand te kunnen voorspellen wanneer de relatie zal eindigen en wie het gedaan zal maken. Uiteindelijk belanden ze in Tennessee waar ze Lindsey Lee Wells leren kennen. Kort na die ontmoeting worden ze aangeworven door Hollis, de moeder van Lindsey, en eigenares van een fabriek die tampons produceert. Hun job bestaat er uit alle inwoners van Gutshot te interviewen.

Colin en Hassan bouwen een heel leven op tijdens hun zomer bij Lindsey en Hollis. Gedurende het verhaal komen we ook meer te weten over de Katherine’s van Colin, hoe zijn relaties waren en op welke manier ze eindigden.

Een fijn verhaal en ontspannend boek!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s