Vredefeesten 2014

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.

Dit weekend vind weer het grootste en belangrijkste evenement van Sint-Niklaas plaats, de Vredefeesten! Over de laatste jaren groeide de grootste balloonhappening uit tot een heus evenement-festival met 4 verschillende podia en een heuse wereldmarkt en op zaterdag het adembenemende vuurwerk als afsluiter.

Omdat het voor mijn beide nichten al een eeuwigheid geleden was dat ze de ballons nog eens omhoog zagen gaan van op de grootste markt van België zakten ze af voor het weekend en genoten we met de hele familie van de Vredefeesten 2014. Omdat we al vrij vroeg in Sint-Niklaas waren konden we na een bezoek aan de wereldmarkt zeer goede plaatsen veroveren aan de hekken en maakten we het opstijgen van de ballons mee van op de eerste rij.

Voor dat de ballons begonnen met opstellen verzorgden de meisjes van dansschool Ritmica uit Belsele voor een flashmob (al ging het principe van “flashmob” nogal verloren en was het eigenlijk een gewoon dansoptreden…)

Meer dan 60 ballons gingen de lucht in, naast de gasballons en gewone heteluchtballons ook een tiental special shapes. Onder andere een aardbei, een vuurtoren, de man van Weba en zelfs een omgekeerde(!) ballon. Vaak keren ballons jaar na jaar terug, toch blijft het telkens weer een heel spektakel om te bewonderen.

De avond sloten we af met muzikaal vuurwerk dat een goed kwartier duurt. En ook dat is telkens weer de moeite, met het prachtige stadhuis als decor van de hele licht- en geluidshow. Daan mocht zaterdag de markt volledig afsluiten met een spetterend concert!

Later video’s van de flashmob en het vuurwerk

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s