John Green – Paper Towns

PaperTowns2009_6A

John Green is momenteel ontzettend “hot” als schrijver. Nadat de verfilming van “The Fault in Our Stars” een waar succes werd zijn twee filmprojecten die eerder van start gingen maar “on hold” werden gezet ondertussen weer uit de ijskast gehaald. “Looking for Alaska” wordt momenteel vertaald in een filmscript en op 31 juli 2015 zal “Paper Towns” verschijnen. Buiten de filmprojecten verkopen de boeken van John Green momenteel als zoete broodjes en staan ze in iedere boekhandel uitgestald in de jeugdsectie.

“Paper Towns” is de titel van het tweede boek van John Green en verscheen in 2008. Paper Towns zijn eigenlijk plaatsen die enkel en alleen op landkaarten bestaan en dateren voornamelijk van vroeger. Ze werden toen op landkaarten gezet op uitgevers van landkaarten mogelijk te kunnen betrappen op een copyright-inbreuk. Verscheen een paper town op de landkaart van een concurrerende uitgever had die schaamteloos de landkaart van de uitgever die de paper town op de kaart plaatste gekopieerd.

Quentin Jacobsen is het hoofdfiguur van dit verhaal. De week voor hij afstudeert van de middelbare school staat Margo Roth Spiegelman voor zijn vensterraam. Zijn buurmeisje waar hij al een hele tijd niet meer tegen sprak nadat hun wegen uit elkaar gingen. Ze neemt hem mee op een nacht vol avonturen en wraak-acties.

Wanneer hij de ochtend daarna op school arriveert hoopt hij dat alles anders zal zijn en kijkt hij er naar uit om Margo terug te zien. Alleen blijkt dat Margo vermist is. Margo wordt een mysterie en al snel ontdekt Quentin dat hij aanwijzingen moet volgen en de regels die Margo heeft uitgezet.

“Paper Towns” is een fijne must-read en een heuse roadtrip!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s