Stephen King – Mr. Mercedes

mr-mercedes

“Mr. Mercedes” is het eerste boek in een nieuwe trilogie van Stephen King. Omdat ik de exclusieve handgenummerde hardcover editie huurde uit de bib die bij de aanraders stond merkte ik pas thuis dat het boek van de hand van Stephen King is, aangezien die cover geen titel of schrijver draagt.

Omdat ik de schrijfstijl van Stephen King vaak heel absurd vind was het enkel nog de korte inhoud en vooral de cover die me over de streep trokken toch het boek te lezen. En achteraf ben ik daar heel blij over, want wat een aanrader!

Op een ochtend staan honderden wanhopige werklozen te wachten tot een jobbeurs de deuren opent die een job beloofd aan de eerste 100 bezoekers van de beurs. Enkele uren voor de deuren open gaan rijdt echter een Mercedes-wagen in op de groep en dood verschillende mensen waaronder ook een jonge moeder en haar jonge boorling.

Als maanden later de moorden nog niet opgelost zijn wordt Bill Hodges, die ondertussen op pensioen is en nog steeds in zijn hoofd zit met enkele onopgeloste moordzaken, gecontacteerd door de dader (zich zelf als “daader” omschreven). Al snel wordt de agent in Bill Hodges wakker en betrekt hij enkele mensen die hij kan vertrouwen mee in zijn zoektocht naar de moordenaar. Voor hij het weet bevindt hij zich in een race tegen de klok om nog meer slachtoffers te voorkomen, en vooral in een zoektocht om de dader te vatten.

“Mr. Mercedes” is een superspannend boek dat je naar het puntje van je stoel drijft en continu wil laten verder lezen! Meer dan de moeite!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s