U2 – Songs of Innocence

large

Ondertussen ligt de release van “Songs of Innoncence”, de nieuwe en omstreden langspeler van U2, alweer enkele weken achter de rug. Vijf jaar na de release van “No Line on the Horizon” keert de band muzikaal volledig terug naar zijn roots. Minder experimenteel, minder hedendaagse pop en vooral U2 zoals ze klonken toen ze hun sterkste hits schreven.

Dat ze voor de nieuwe plaat samenwerkten met Apple lokten bij velen nogal heftige reacties uit. Het was misschien inderdaad een slechte zet om iedereen het nieuwe album door te pushen. Maar of de samenwerking negatief hoeft te zijn? De fans kopen sowieso nog de CD. Maar laat ons eerlijk zijn, hoeveel mensen die geen fan zijn kopen nog een CD. Vaak wordt er naar een illegale download gegrepen of gebruikt men Spotify waar de artiest ook maar bitter weinig aan overhoud. Op deze manier kreeg U2 toch nog een beetje geld voor hun muziek (al hebben ze dat ondertussen al lang niet meer nodig natuurlijk.)

“Songs of Innocence” is een persoonlijke plaat voor alle leden van U2. Ze keren terug naar hun helden uit hun jeugd, naar hun tienerjaren in Ierland, naar eerste liefdes en verdriet. Ze klinken beter dan ze ooit deden over de laatste jaren. Sterker, ruiger,… Alsof de plaat minder moet en meer mag.

Ook de cover (die overigens niet gebruikt werd voor de iTunes-release) verwijst naar hun verleden, meer bepaald naar de covers van “Boy” en “War”, één van hun eerste albums. Op de cover van “Songs of Innocence” zien we drummer Larry Mullen Jr. zijn 18-jarige zoon beschermen, een verwijzing naar het zeer intieme album.

Om te luisteren: The Miracle (of Joey Ramone), Every Breaking Wave, Song for Someone, Volcano, Cedarwood Road, This is Where You Can Reach me Now

large (1)

Advertenties

2 gedachten over “U2 – Songs of Innocence

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s