Klaar voor de stage!

Na een intensieve week met integrale managementcases die de leerstof van de voorbije jaren samenvatten in het analyseren en het voorstellen van een aantal verbeteringen voor een aantal cases is het morgen zo ver: 12 weken stage!

De eerste week van dit semester was er meteen hard invliegen. Doordat de stage, de bachelorproef en de integrale managementcases samen dienen opgenomen te worden en in een modeltraject in het tweede semester vallen waren we voor de lessen integrale managementcases maar met 4 studenten. Een zeer kleine klasgroep waardoor de aanpak van de lessen veel persoonlijker verliep, maar dat maakte de werkdruk er niet minder op. Lange en zware dagen, maar ongelooflijk veel geleerd op een zeer korte periode.

Daarnaast was er uiteraard de stress en allerhande inschrijvingsproblemen die de eerste week met zich meebrengen. Het programma voor het eerste semester dat dient samengesteld te worden, lessen die onmogelijk blijken om te volgen tijdens de stageperiode en cursussen die besteld zijn maar veel te lang op zich laten wachten (de Standaard Student Bookshop, vooruitgang? Yeah Right.)

Naast het feit dat ik nog Frans uit het eerste jaar moet meenemen dien ik ook nog een vak te volgen om aan voldoende studiepunten te komen om af te studeren. Dat zou eerst onderzoeksvaardigheden worden, maar doordat dit niet te combineren viel door de uren tijdens een stagedag en de verplichte aanwezigheden voor het vak, wordt het Studium Generale, het schrijven van een paper over 5 gastcollege’s gedurende het semester.

Maar morgen start dus de grote afsluitende periode van mijn opleiding: de stage!

5 gedachten over “Klaar voor de stage!

  1. Aaaah nu ik zelf reeds 2,5 jaar op een studentenadministratie werk zie ik ook ieder jaar weer de chaos die bij de start van een academiejaar komt kijken, helaas kunnen we er zelf vaak niet veel aan doen en proberen we van tevoren zoveel mogelijk dingen te vermijden maar blijken er toch telkens onvoorziene omstandigheden te zijn!
    Wel hilarisch dat die cursusverkoop zo’n pijnpunt blijft, elk jaar dat ik er zat was er een ander systeem en steeds weer was het rampzalig, chaos, drukte en stress :D!
    Succes met de stage, het fijnste gedeelte van de opleiding!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s