Annabelle

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.

Na anderhalve week stage was het tijd voor ontspanning en Inga zorgde daar integraal voor met een (horror)avondje in Leuven! We moesten dan wel het aperitieven dat Inga had voorzien overslaan, het diner was eens zo goed! Ik werd verwend met heerlijk gegrilde broodjes met Serranoham en mozerrella en dat was om duimen en vingers bij af te likken. Tijdens het eten keken we samen naar Familie, iets luchtiger dan de film die daarna zou volgen… Want “Annabelle”, de prequel en spin-off van “The Conjuring” stond op het programma.

Na het dineren en het geven van cadeautjes zakten we af naar de Kinepolis van Leuven voor het afhalen van onze Kinepolis Student Card en de film. Ondanks nog wat problemen bij het bestellen van de tickets en dergelijke geraakten we uiteindelijk toch in de zaal, die eigenlijk best klein was en niet al te proper en uiteraard gevuld met voornamelijk een studentenpubliek (zoals de jongens voor ons die van horror voornamelijk humor maakten, misschien toch wat bang en de nood om het allemaal weg te lachen?). Na meer dan een half uur reclame kon de film eindelijk beginnen!

Zoals ik eerder schreef is “Annabelle” zowel een prequel en spin-off van “The Conjuring”, toch kan je de film perfect volgen zonder “The Conjuring” gezien te hebben (zoals ik!) John en Mia Gordon verwachten samen een kind in 1969. John komt op een avond thuis met de pop die Mia al jaren zoekt. Mia zet de pop dolblij bij haar andere poppen uit de collectie in de toekomstige kinderkamer. ’s Nachts wordt Mia echter wakker van gegil uit het huis van haar buren. Ze stuurt John om te controleren of alles in orde is en al snel blijkt dat het koppel vermoord is door hun dochter Annabelle en haar vriend uit een sekte. Wanneer Mia de politie wil waarschuwen wordt ze echter aangevallen door Annabelle en ernstig verwond. Uiteindelijk arriveert de politie tijdig om te voorkomen dat John en Mia worden vermoord en schieten de vriend van Annabelle neer, terwijl Annabelle zelfmoord pleegt in de kinderkamer van John en Mia en een symbool op de muur achterlaat. Mia beveelt John de pop die hij haar cadeau gaf weg te gooien omdat ze ervan overtuigd is dat het het kwaad met zich meebracht.

Enkele maanden later wordt Lea geboren en verhuizen John en Mia naar een appartement. Wanneer ze de dozen uitpakken ontdekt Mia de pop die ze cadeau kreeg van John en eigenlijk in de vuilbak diende te belanden. Ze besluit hem uiteindelijk toch te houden, maar al snel gebeuren er weer vreemde dingen in het huis en in het leven van John en Mia. Wanneer Mia het niet langer houdt besluit stappen ze naar de priester die denkt dat de pop waarschijnlijk een demon met zich meedraagt. Hij neemt de pop voor de veiligheid met zich mee, maar bij aankomst aan de kerk wordt hij door het kwaad aangevallen. John, die dienst loopt op het ziekenhuis, ziet de priester daar terug die hem verteld dat de demon die nacht een ziel zal opeisen. John probeert zich daarna zo snel mogelijk naar huis te haasten om Mia en Lea te redden.

“Annabelle” is niet zomaar een horror-film en draagt toch een vrij inhoudelijk verhaal met zich mee. Sowieso wandel je een beetje mind-fucked buiten, en dat maakt het net geen doordeweekse horror-film en de fans van het genre zullen hun hart ophalen.

Na de film liet Inga me kennis maken met “de muur” in Leuven waar de frituursnacks, net zoals in Nederland, gewoon uit de muur te halen zijn. En enorm de moeite! Na nog een gezellige babbel kropen we ons bedje in, misschien beiden toch met een iets banger hartje.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s