One Direction – Where We Are (The Concert Film)

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.

Vandaag was het dan zover voor de kleine zus, maanden had ze er naar uitgekeken, naar de première van de “Where We Are – The Concert Film” van One Direction, haar grootste helden.

Eerst lunchten we samen in Le Pain Quotidien waar ik eind vorig academiejaar een waardebon van won door de Goeiemorgen HoGent-actie. We vulden onze buikjes met boterhammen met buffelmozerella, tomaten en groene pesto en boterhammen met Parijse ham en jonge Goude kaas. En dat was allemaal ontzettend lekker en gezellig aan de gezamenlijke tafels! Het was de eerste keer dat ik daar at, en ik wist zelfs niet van het bestaan van het ontzettend gezellige plekje in Gent.

Daarna wandelden we naar de Kinepolis in Gent waar het al druk was met 16-jarige meisjes in de 1D-outfits. Omdat we ruim op tijd waren hadden we nog wat tijd en schoven we aan voor ons Share-A-Coke-blikje dat men verdeelde in de gang van de zalen. Daarna vonden we onze plaatsen in de zaal en was het in spanning afwachten.

Na een korte trailer van “Mockingjay – Part 1” begon het interview met One Direction, exclusief in de cinema. Weliswaar met Franse ondertitels en veel gefluister dat men het interview niet kon volgen (en het klopt, wanneer er ondertitels zijn lees je ze gewoon… Of je de gesproken taal nu verstaat of niet.) Na meer dan tien minuten had men in de projectiekamer ook door dat het foute filmbestand speelde en werd de film stilgelegd en opnieuw gestart, deze keer met Nederlandse ondertitels.

Na twintig minuten begon de film, en liep je samen met de fans die een hele dag gewacht hadden samen het San Siro Stadion binnen. Het bracht het gevoel van het Robbie Williams concert vorige zomer helemaal terug naar boven. Daarna startte het concert, met veel vuurwerk, met serieus wat geknal en vooral veel beelden van de huilende tienermeisjes.

One Direction is en blijft uiteraard een typische boyband, maar ze schrijven hun muziek zelf in tegenstelling tot de meeste samengestelde boybands die een heel schrijvers en producers-team achter zich hebben. En dat merk je ook tijdens hun optredens dat voornamelijk de muziek centraal staat, dat ze zelf af en toe de instrumenten ter hand nemen. Maar uiteraard ontbreekt het niet aan het nodige vuurwerk en lichtspektakel tijdens een stadionconcert.

De concertfilm werd wat geknipt en bevat voornamelijk de nummers uit het hun laatste cd “Midnight Memories”, maar dat biedt toch een gevarieerd genoeg aanbod aan up-tempo nummers en het lichtere ballade werk. Naast fantastische concertbeelden, een net iets te veel aan schreeuwerige en huilende meisjes waren er ook de prachtige beelden van het stadion dat een 1D-vlag was bestaande uit A4-bladjes die de fans omhoog hielden, shots van op de akoestische camera van één van de leden (vergeef me dat ik de namen niet ken…) en het vele vuurwerk. En als de jongens vragen aan de fans om de flits van hun smartphone aan te doen en deze de lucht in de houden, dan doen ze dat gewoon. Ook in de cinema.

Niet dat ik een Directioner ben, maar de concertfilm was wel de moeite!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s