John Green – Looking for Alaska

9780007523160

Uiteraard zijn de boeken van John Green een echte hype geworden om te lezen na het succes van “The Fault in Our Stars” en daarnaast staat vast dat ook “Paper Towns” in een film zal vertaald worden.

“Looking for Alaska” is echter het eerste boek dat effectief het levenslicht zag van hem, lang voor het grote succesverhaal, en won direct de Michael L. Printz award.

Miles Halter staat voor het grootste avontuur in zijn leven wanneer hij van school veranderd ver weg van thuis en in de hoop eindelijk vrienden die wat betekenen te maken. Hij ontmoet niet alleen een beste vriendin, hij leert ook Alaska Young kennen. Knap, slim, jong en een hele puinhoop. Alaska dompelt Miles helemaal onder in haar zorgeloze wereld en weet zijn hart te stelen. Vanaf dan zal niets nog hetzelfde zijn voor Miles

Dat het prijzen won vind ik meer dan terecht, want naar mijn mening is het het beste boek van de hele collectie van John Green. En in tegenstelling tot “The Fault in Our Stars” wist het mij wel te raken en een shock-gevoel te bezorgen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s