The Broken Circle Breakdown Bluegrass Band – Unbroken!

157707813

Het was niet alleen de film “The Broken Circle Breakdown” en de bijhorende soundtrack die een waar succes werden, ook de theatertour die ze enkele theaterseizoenen deden, tussen het meedingen naar die felbegeerde Oscar, werd een groot succes.

Eén van die adembenemende avonden werd geregistreerd en is sinds vorige maand op CD verkrijgbaar. Buiten de producer/componist van de soundtrack van de film, Bjorn Eriksson, en zijn broer Karl bestond The Broken Circle Breakdown Bluegrass Band (wat een naam) uit Johan Heldenbergh en Veerle Baetens, de hoofdacteurs uit de film. Net dat maakt het hele verhaal compleet en de band wist de country muziek, en zijn geschiedenis, naar België te brengen en groots te maken.

Zeventien nummers bevat het album, zowel tracks die ook op de soundtrack te vinden zijn, als enkele fantastische andere covers die dit live-album meer dan de moeite waard maken.

Het album begint met “Where The Soul of Man Never Dies” dat duidelijk hoorbaar backstage werd opgenomen, vlak voor de band het podium betreedt. Eerste nummer on stage is “Black Mountain Rag”, dat ook op de originele soundtrack terug te vinden is, en waar de band duidelijk direct op drive is. “Country in my Genes” zet Veerle Baetens met haar fantastische stem voor dit soort nummers op het podium.

Eén van de kippenvelbezorgende covers is “Sin City” van Chris Hillman en Gram Parsons, net zoals de wondermooie covers “Don’t Think Twice It’s All Right” (Bob Dylan) en “Do I Ever Cross Your Mind (Dolly Parton).

Maar ook de verhalen van Johan Heldenbergh, die passievol over de inhoud en de betekenis van de nummers verteld maken dit album tot een pareltje dat de moeite is om aan de platencollectie toe te voegen! En misschien spijt doet krijgen dat er geen live-DVD van is.

Uiteraard sluit de CD af met de hit van 2012/2013: “If I Needed You”, dat waarschijnlijk door de meeste van ons van voor naar achter en terug kan meegezongen worden. Maar daarom niet minder mooi is.

Nummers voor op de iPod: “Country in my Genes”, “Sin City”, “Don’t Think Twice It’s All Right”, “Do I Ever Cross Your Mind”, “Cowboyman”, “If I Needed You”

Advertenties

2 gedachten over “The Broken Circle Breakdown Bluegrass Band – Unbroken!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s