Robbie Williams – Live in Tallinn

10690310_815719125166272_5316727529060968511_n

Afgelopen week kwam het grote nieuws dat Robbie Williams in 2015 met zijn “Let Me Entertain You Tour” het Belgische festival TW Classic en het Nederlandse Pinkpop festival zal aandoen. Velen vonden ook dat hij niet thuishoorde op die festivals en alle hoop op een goede programmatie nu verdwenen was. Jammer genoeg misten die mensen de fenomenale terugkeer van showbeest Robbie in 2013 en voeren ze de denkwijze dat uitverkochte concerten meteen ook goede concerten zijn uit.

Eind vorige week verscheen na lang wachten (anderhalf jaar om precies te zijn) eindelijk de DVD “Live in Tallinn” die één van de laatste concerten uit de “Take The Crown Stadium Tour” registreerde. Het concert dat nu op DVD verscheen was in augustus 2013 ook live te volgen in honderden cinema’s over de hele wereld.

Robbie maakte in 2012 met “Take The Crown” niet alleen één van zijn beste platen, hij keerde ook terug naar het podium en de plaats waar hij thuishoorde. Dat hij scherper stond dan zes jaar daarvoor tijdens zijn “Close Encounters”-tour bewees hij in het Koning Boudewijn Stadion dat quasi volledig uitverkocht was.

De concerttour zou normaal gecapteerd worden in het begin van de tour tijdens de concerten in het legendarische Wembley Stadium, maar na wat onderhandelen wist de marketing-dienst van Estland de captatie naar Tallinn te verhuizen waar het concert zou plaatsvinden op de Tallinn Song Festival Grounds tijdens hun heronafhaneklijkheidsdag.

Deze energieke show werd bijgewoond door 70 000 uitzinnige fans en het valt bij Robbie meermaals af te lezen hoe hard hij zich amuseert en hoe blij hij was dat die zomertour zo goed liep. Zelfs met een rug die het volledig liet afweten en waarmee hij eigenlijk op doktersbevel moest ten ruste leggen hield hem niet tegen meer dan 2 uur de Estlanders te entertainen.

Toch zijn er enkele gemiste kansen aan deze captatie, die quasi het integrale concert bevat. Aangezien er maar één concert gecapteerd kon worden is deze DVD geen knip- en plakresultaat, jammer genoeg mist het dan wel één van de mooiste momenten tijdens het concert: het “glasraam” dat uit elkaar spat tijdens “Gospel”. Ook de intro van “Kids” die gebaseerd was op de intro van “Back in Black” van AC/DC tijdens deze tour werd aangepast, waarschijnlijk vanwege auteursrechten. Ook het ontbreken van enige extra’s zoals bijvoorbeeld een kleine documentaire die met zekerheid werd opgenomen is jammer. De DVD kreeg ook geen officiële release (ofte: de officiële website en sociale media maakten geen bericht van de release) en dat is misschien de reden waarom extra’s ontbreken en deze DVD enkel dient om het contract met Estland na te komen. Jammer, want deze show mag zeker gezien worden, ondanks dat Robbie zelf minder in vorm was dan tijdens zijn hele tournee.

Sowieso is “Live in Tallinn” een must-see en maakt het meteen duidelijk waarom Robbie zeker wel nog thuishoort op de grote festivals als die wel de opa’s van The Rolling Stones kunnen ontvangen. Op 4 juli zal Robbie zonder twijfel het Werchter festivalterrein doen daveren!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s