Samson en Gert

R2014_A0000_187381

Zo’n dikke tien jaar hebben we er op moeten wachten, op nieuwe afleveringen van Samson en Gert. En op een nieuw decor!

Maar nu ze terug zijn lijken ze nooit te zijn weggeweest, zijn ze ondertussen weer volledig mee met hun tijd en allemaal (op Samson en Alberto na dan) enkele kilo’s bij. Desondanks is de vriendschap tussen de bende nog steeds even hecht en de humor in hun verhalen nog even hard aanwezig.

De afleveringen zelf zijn beduidend korter dan vroeger, en ook de muziekjes werden volledig vernieuwd. Voor de intro namen Samson en Gert zelfs een gloednieuwe single op! Nu, ondanks dat de tijd duidelijk niet heeft stil gestaan bij Samson & Gert zijn hun avonturen nog steeds even goed en nu het merendeel van de Winterpret-afleveringen achter de rug zijn, zijn ook de kijkcijfers zeer positief voor een kinderprogramma.

Meer dan terecht, want hoewel er al tien jaar geen nieuwe afleveringen opgenomen werden zijn onze vrienden nooit echt weggeweest. De jeugdhelden houden nog steeds jaarlijks hun Kerstshows met adembenemende decors die nog steeds duizenden mensen weet te lokken, zonder nieuwe CD’s, zelfs nu ze hun vaste (en strategisch goede) plek in de Koningin Elisabethzaal (tijdelijk?) verloren zijn tijdens de renovatie-werken en de shows plaatsvinden in de Plopsa-parken van De Panne en Hasselt.

Samson is ondertussen ook aan zijn 3e stem toe, maar deze keer leunt die veel dichter aanleunt bij de originele stem van Danny Verbiest, wat het kijken naar deze nieuwe afleveringen alleen nog maar leuker maakt! Mwoah zeg heeey

Als je de afleveringen nog niet zag is het misschien dringend tijd wat nostalgie in te halen, de afleveringen kan je (her)bekijken op ketnet.be!

2 gedachten over “Samson en Gert

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s