Lichtfestival 2015

Deze diashow vereist JavaScript.

Drie jaar lang hebben we er op moeten wachten, maar het was het wachten alleszins meer dan waard!

Gisterenavond ging ik met Dea en het was een ongelooflijk drukke avond (en dat op een donderdagavond!), maar we hadden geluk met het weer! We starten onze tocht aan het Woodrow Wilsonplein en eens in het bezit van een plan begonnen we aan onze tocht. Al snel draaiden we ons mee en besloten we niet het plan maar het volk te volgen omdat tegen de stroom ingaan zowat onbegonnen werk was.

Het parcours is gevuld met verschillende lichtinstallaties die meer dan eens zorgen tot stilstaan en met de mond open kijken. Toch valt één ding op, heel vaak komt “licht op een gevel” terug, zij het in verschillende vormen. Interactieve installaties die het gebouw doen trillen aan de hand van een persoon die “stuurt”, vooraf opgenomen filmpjes en een heel spektakel op het Sint-Pietersplein.

Meer dan de moeite om te gaan! En als je gaat, sta dan ook even stil aan de 8ste installatie (Walpoortstraat – Korte Dagsteeg), een werk van Dea wordt daar geprojecteerd bij de installatie “Words” van het secundair Kunstinstituut.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s