Stairway to heaven in Belsele

Eind 2013 werd het nieuwe (OCMW)-rusthuis Lindenhof in Belsele geopend op de plaats waar voorheen rusthuis Herfstrust zich bevond.  Om het hele plaatje compleet te maken en aan wat extra subsidies te komen werd er kunst geïntegreerd in het bouwproject. Of, toch iets dat als kunst moet doorgaan. Er werden vijf trappen geplaatst op en rondom het gebouw. Geen trappen waar je effectief op kan wandelen naar een bovenliggende verdieping. Gewoon. Trappen. Die nergens heen leiden, die op hun zij liggen. Gewone, betonnen trappen. Geen kleur, geen functie. Niks, nada. En, als klap op de vuurpijl, werd één van die trappen bovenaan het dak van het rusthuis geplaatst. De “Stairway to Heaven” zeg maar, eerder letterlijk dan figuurlijk in dit geval.

Zo absurd zelfs dat ik er al reeds een tweet over plaatste toen het bouwproces nog in volle gang was.

Nu, plots dik anderhalf jaar na de tweet, is het plots “nieuws” (wat schrijf je in hemelsnaam wanneer er geen aanslagen zijn, geen invallen vanwege terroristische verbanden zijn en er ook geen vliegtuigen verdwijnen?) dat er vijf niet functionele, toch vrij dure, trappen geplaatst worden onder het mom van kunst bij een rusthuis.

Zelfs zo’n nieuws dat Radio 2 Oost-Vlaanderen dat ook moest verwerken in zijn radioprogramma’s en daar een bericht over diende te plaatsen op zijn Facebook-pagina. Alleen, fotografen zijn duur de dag van vandaag. Kwaliteitsvolle foto’s ook overigens. Gelukkig is er de vriend Google die graag foto’s zoekt zodat er geen bronvermelding moet zijn, toch? Toch kan ik me niet van de indruk ontdoen dat men de tweet zelf ook werkelijk las wanneer ze die ook inhoudelijke bijna volledig kopiëren. Zonder naam of bronvermelding. Ook geen “Bron: twitter.com”.

Tja.

radio22Nadat ik hen er op attent maakte was men “gelukkig” professioneel genoeg om alles te verwijderen. Dat is tenslotte professioneler en volwassener dan de fout toe te geven, eventueel wel een bronvermelding toe te voegen of excuses te sturen, toch? 😉

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s