Yuri Vandenbogaerde & Dries Henau – Trek je plan, in 50 stappen

9789002252792

De laatste jaren is er een nieuw genre op de boekenmarkt. Een genre dat zijn plaats niet heeft tussen kookboeken, niet tussen de hobbyboeken,… De boeken omvatten net van alles een beetje. Een boek met wist-je-datjes, zij het in de meest nuttige vorm. Het viel me op dat dit soort boeken in de bibliotheek ook ergens worden weggemoffeld net achter de hobbyboeken. Misschien moeten we dit soort boeken maar “lifestyle-boeken” gaan noemen. Omdat dat is wat het zijn.

Dries Henau en Yuri Vandenbogaerde ken je misschien uit het één-programma “Topstarter” waar ze hun succesvolle Wasbar-concept lanceerden. Sindsdien heeft Wasbar niet alleen zijn eerste vestiging in Gent, maar kan je ook voor een warme koffie terecht tijdens het doen van jouw was in Antwerpen en Kortrijk. Dat ze niet alleen succesvolle ondernemers zijn, maar ook de jeugd graag een handje helpen bij het zetten van de eerste stappen richting volwassen- en zelfstandigheid tonen ze aan met “Trek je plan, in 50 stappen.”

Verwacht geen boek waar er letterlijk 50 stappen zijn neergeschreven om vlot alleen te gaan wonen. Neen, het is een vlot leesboek met een vleugje jeugdige humor. Een aangename lezer! Zelfs als je al enkele trucks zelf kent (zeker sinds ik al quasi anderhalf jaar “alleen” woon thuis… ;-))

Dries en Yuri helpen je opweg bij het vinden van een geschikte woning, bij jouw verhuis, bij het kiezen van jouw meubels (of ze een nieuw laag te geven), bij hoe jouw was te doen, hoe je te kleden,… Enkele simpele receptjes en uiteraard ook enkele cocktails om te ontspannen na al jouw harde werk.

“Trek je plan, in 50 stappen” is een boek dat eigenlijk iedereen in huis zou moeten hebben. Het staat gevuld met allemaal handige tips die vroeg of laat wel eens van pas komen. De nonkels zijn opgestaan, tante Kaat kan met een gerust hart op pensioen. 😉

P.S.: Ik kijk er nu al naar uit om de opvolger “Hou je manieren, in 50 stappen” te lezen die reeds klaarligt op de leesstapel.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s