Speculoostaart

P1070099

Sinds een tijd kan je via de website van Lotus verschillende recepten met speculoos terugvinden die werden ingestuurd door de fervente liefhebbers. Toen ik vorige week verdwaalde op de website besloot ik de speculoostaart toch maar eens klaar te maken. Eenvoudig en hij zag er verdomd lekker uit op de foto ook.

Het mag gezegd dat hun foto er iets smakelijker uitzag, maar al bij al was het nog een lekkere taart!

Wat je nodig? (Per 1 persoon)
8 speculooskoekjes (die dat je bij de koffie krijgt zeg maar)
125gr roomboter
koude koffie
2 eetlepels bloemsuiker
hagelslag

Hoe maak je het?
Allereerst meng je de roomboter en bloemsuiker grondig. Wanneer de roomboter uit de koelkast komt en dus vrij hard is kan je hem eventueel zeer kort in de microgolf zetten zodat hij zacht wordt. Daarna zal het mengen een pak vlotter gaan.

Leg als bodem 2 speculaaskoekjes naast elkaar en doe er een laagje van de met suiker gemengde boter over. Dop daarna 2 speculaaskoekjes in de koude koffie en leg ze over de boter heen. Doe er weer een laag boter eroverheen en herhaal dit nog twee maal.

Wanneer je klaar bent bedek je nu ook de zijkanten met de suikerboter en werk je af met wat hagelslag eroverheen te strooien.

Smakelijk!

Naar een recept van Dieter Quivron

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s