Lize Feryn – Brieven van Marie

9789022330685

Na de reeks “In Vlaamse Velden” bleef iedereen zitten met de vraag hoe het nu in hemelsnaam afloopt met Marie en haar geliefde, de Duitse soldaat Hans-Peter die ze redde van het slachtveld.

“Brieven van Marie”, het vervolg van “Dagboek van Marie” biedt op al die vragen een antwoord. Marie beschrijft het leven na de eerste Wereldoorlog en haar leven aan de hand van brieven naar haar kind en naar haar moeder. “Mijn oorlog begint daar waar de oorlog gedaan hoorde te zijn.” De eerste zin van het boek geeft aan dat dit geen zeemzoet boek is. Lize Feryn weet een spannend verhaal neer te schrijven die het leven na de oorlog duidelijk weergeeft en duidelijk laat zien dat iedereen zijn littekens heeft, of ze nu mee aan het front gestreden hebben of niet. En daarnaast vormt het boek dus een spannend vervolg op de serie en het voorgaande boek.

Daar waar “Dagboek van Marie” een enorme ontgoocheling was qua verhaal (want qua vormgeving zijn zowel “Dagboek van Marie” als “Brieven van Marie” twee pareltjes!) aangezien het niks nieuws bracht en eerder de scènes van Marie beschreef uit de televisiereeks is “Brieven van Marie” een geweldig boek dat iedere fan van de serie zou moeten lezen. Misschien vormt het wel materiaal genoeg voor een vervolg van de reeks (al hoeft die er zeker niet te komen!). Dit boek is alleszins wel een aanrader!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s