Mitch Cullin – Een kleine dwaling van de geest

1001004002381554

“Een kleine dwaling van de geest” verteld het van de gepensioneerde Sherlock Holmes die zich niet langer bezig houdt met het oplossen van mysteries of de politie helpt in de zoektocht naar een gevaarlijke crimineel. Teruggetrokken in een landhuis waar hij wordt bijgestaan door zijn huishoudster en haar zoon verzorgt hij zijn bijen en blikt hij terug op zijn leven.

Met flashbacks zien we dat Sherlock Holmes steeds meer en meer vergeet en niet langer zijn oude zelf is. Ook tijdens zijn reis naar Japan, waar hij ten volle van geniet, wordt duidelijk dat Sherlock niet de man is zoals Dr. Watson hem neerschreef.

Wel moet er de opmerking gemaakt worden dat het boek geen officieel deel uit maakt van de Sherlock Holmes-reeks, in tegenstelling tot het boek dat Anthony Horowitz enkele jaren terug schreef. Het personage dat hier dus wordt neergezet voelt dus niet steeds aan als de Sherlock die we kennen uit de boekenreeks van Sir Arthur Conan Doyle. Toch is het zeker geen slecht boek, maar verwacht dus zeker geen vervolg op de populaire gekende reeks.

Het boek verschijnt binnenkort verfilmd in de bioscoop als “Mr. Holmes” met Ian McKellen (Gandalf, jawel) als Sherlock Holmes in de hoofdrol!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s