Walking with Dinosaurs

walking-with-dinosaurs-pstr02

Iedereen herinnert zich vast nog wel de magistrale BBC-reeks van vlak voor het millennium over de dinosaurus, die gedurende de hele aflevering één soort dinosaurus volgden. De serie werd in het Nederlands ingesproken door Vic de Wachter die van iedere documentaire een aangename luistersessie maakte.

Nu is “Walking with Dinosaurs” terug, zij het in filmvorm! Ook hier volgen we het leven van een kudde Pachyrhinosaurus, en omdat de film ook kinderen moet aanspreken is er natuurlijk sprake van liefde. 

De film volgde eerst het concept van de vroegere reeks en was dus meer een documentaire. De grote bazen achter de filmstudios wouden echter ook dialogen in de film zodat er meer binding zou zijn tussen de kijkers en de personages. Dit zorgt ervoor dat er tussen het gegraas van de verschillende dinosaurussen ook effectieve stemmen te horen zijn. De vertelstem wordt deze keer verzorgd door Alex, een Alexornis vogel, die Patchi (het hoofdpersonage) gedurende de hele film volgt.

“Walking with Dinosaurs” is een fijne film, maar door dialogen toe te voegen zweeft de film ergens tussen een verhalende film en een documentaire en weet het nooit het niveau van de vroegere reeks te behalen.

Advertenties

Een gedachte over “Walking with Dinosaurs

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s