Julio Cortázor & Carol Dunlop – De autonauten van de kosmosnelweg

18692_5285e41b1d4c9_18692

Een roadtrip zoals er maar weinig zijn. Iedere parkeerplaats op de route Parijs – Marseille stoppen en op de tweede een overnachting doen, zonder uitzondering. Met een echte Volkswagen campervan, Fafner genaamd.

Julio Cortázor was een geprezen auteur, Carol Dunlop een bekroond fotografe. Een koppel dat beslist na hun afzonderlijke strijd tegen kanker de dagdagelijkse race van het leven te ontvluchten op, hoe contradictorisch ook, de autosnelweg.

Ze penden hun verhaal neer in een dagboek. Staanplaats, wat ze ontmoeten, wat ze zien, wat ze eten. Maar ze verhalen ook. Wat ze denken, wat ze voelen, wat ze beleven.

Ondanks dat het een mooi avontuur is dat fijn is om te lezen, leest het boek niet steeds even vlot. De auteurs zijn fier dat ze “zot” zijn, zoals ze zichzelf benoemen. En ze houden afstand tussen de lezer en zichzelf. Nooit maak je deel uit van het verhaal, nooit ben je een echte buitenstaander.

En toch, toch spreekt dit verhaal voldoende aan voor de dromers van roadtrips om te lezen. Omdat het durf toont en de traagheid van het rijden op de baan en bestaan er naast. Kort na de roadtrip stierven beide auteurs aan de rotziekte.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s