Robbie Williams – Let Me Entertain You Tour: Live at the Zénith

RW_LiveInParis_covers5.indd

Net als voorgaande jaren is er ook dit jaar weer een live-album van de tour van Robbie Williams verkrijgbaar. Niet iedere avond, zoals tijdens de Take the Crown Stadium Tour in 2013 en de Swings Both Ways Live Tour vorig jaar, maar enkel van de drie shows in de Parijse Zénith.

De “Let Me Entertain You” tour is dan ook een speciale tour met voornamelijk concerten in landen waar Robbie de laatste jaren niet meer geweest is of zelfs nog nooit opgetreden heeft. De eerste concerten vonden plaats in Spanje en Frankrijk, maar ondertussen heeft hij ook Rusland en Polen aangedaan met zijn karavaan. Over één week zit het eerste gedeelte van de tour op waarna hij in Europa enkele festivals zal aandoen (TW Classic in België en Pinkpop in Nederland), daarna volgt nog een tweede gedeelte in Azië, Nieuw-Zeeland en Australië.

Zoals de naam reeds vermoeden is deze tour eerder een greatest-hits tour dan wat anders. Er is geen echt album dat gepromoot moet worden, het recentste “Under the Radar – Vol I” werd in eigen beheer uitgegeven en is enkel bedoeld voor de rasechte fans, en Robbie lijkt dan ook een setlist gekozen te hebben waar hij zich voornamelijk mee kan amuseren.

Op de hele avond worden 2 (in het geval van het concert in Parijs op 31 maart 3) nummers gespeeld die nooit een single waren. Daarnaast worden er 7 covers integraal gespeeld. Toch is het een concert waar de vocale sterktes van Robbie tot uiting komen en hebben de show-elementen van de vorige 2 tournee’s plaats geruimd (genoodzaakt door een beperkt budget van deze tour dat het moet stellen met het podium van de “Swings Both Ways” tour!) en is er meer plaats voor de muziek.

Via de officiële webshop bestelde ik het tweede van de drie concerten in Frankrijk. Een geluk, want enkel en alleen op die avond speelde hij “H.E.S.”, het enige nummer van UTR1 dat hij tot nog toe live gespeeld heeft, in een akoestische versie.

Pareltjes op de setlist van deze tour zijn: “Tripping” (een ondergewaardeerd nummer), “Bodies” (met de prachtige intro van Lorde’s “Royals”), het vrolijke “Road to Mandalay” met het Zweedse trio Baskery, “Motherfucker” (een onuitgegeven nummer dat hij schreef voor zijn zoon Charlton Valentine Williams), “Feel” (met een prachtige opera intro) en “Bohemian Rhapsody” (dat Robbie quasi net zo goed neerzet als Fred Mercury zelf).

Dankzij Live Here Now kan ik alleen maar zeggen: leve de officiële bootlegs met een geweldige geluidskwaliteit!

Tracklist:

 1. Let Me Entertain You
 2. Rock DJ
 3. Monsoon
 4. Whole Lotta Love / Kids
 5. Tripping
 6. Royals / Bodies
 7. Road to Mandalay (Feat. Baskery)
 8. Minnie the Moocher
 9. Swing Supreme
 10. Ignition
 11. Shout
 12. H.E.S. (Feat. Tim Metcalfe)
 13. Motherfucker (Feat. Tim Metcalfe)
 14. Better Man (Feat. Pete Conway)
 15. Elvis Band Intro / We Will Rock You / I Love Rock’n’Roll
 16. No Regrets
 17. Come Undone / I Still Haven’t Found What I’m Looking For
 18. Candy
 19. Feel
 20. Millennium
 21. Bohemian Rhapsody
 22. Angels

Een gedachte over “Robbie Williams – Let Me Entertain You Tour: Live at the Zénith

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s