Mara Grimm – Desire, Sergio Herman: Reflecties van een topchef

9200000028812674Sergio Herman moet zowat, naast Jeroen Meus, de kok zijn waar jongeren vandaag de dag helemaal naar opkijken. De rock’n’rollkok is helemaal terug nu “Mijn Pop-Uprestaurant” terug is van weggeweest. Vorig jaar opende hij nog “The Jane” in Antwerpen, zijn gloednieuw restaurant, maar in dit boek ligt de focus op de sluiting van “Oud Sluis”, het restaurant van zijn vader en waar het allemaal begon voor Sergio Herman, en later ook overnam.

“Desire” werd eerst uitgegeven in een gelimiteerde genummerde luxe-uitgave die quasi direct was uitverkocht. Daarop werd deze paperback-editie gedrukt en aangevuld met beeldmateriaal van de allerlaatste avond in “Oud Sluis”.

Mara Grimm mocht Sergio Herman een jaar volgen en alle gesprekken delen. Dit levert een bijzondere inkijk in het leven van een druk bezet man die bikkelhard lijkt te zijn, maar ook zijn gevoelige kanten durft tonen. Doordat het boek geschreven is als een soort dagboek leest het vlot weg.

Voor de (amateur)koks zijn enkele van de gerechten uit “Oud Sluis” op het einde van het boek neergepend en wordt het verhaal achter het gerecht uit de doeken gedaan. Een zeer aangenaam boek!

2 gedachten over “Mara Grimm – Desire, Sergio Herman: Reflecties van een topchef

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s